Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Biblioteca Josep Roca i Bros
 • Posem a l’abast dels nostres veïns i veïnes tots els serveis virtuals de la biblioteca
 • Etapa de represa a la nostra biblioteca municipal

  + 2

 • Horari d'estiu 2020 de la Biblioteca Josep Roca i Bros
 • La biblioteca Josep Roca i Bros presenta l'activitat 'Llegir té premi 2020

PATRIMONI CULTURAL I MEMÒRIA HISTÒRICA

13/8/2020

La propera setmana la Biblioteca Josep Roca i Bros tornarà a obrir les seves portes després de les vacances d'estiu

El proper dilluns 17 d'agost, la Biblioteca Josep Roca i Bros reobrirà les seves portes amb l'horari d'estiu: dilluns, dimecres i dijous de 16 h a 20 h i dimarts i divendres de 10 h a 13.30 h.


Des del 8 de juliol, amb la fase de represa, els usuaris i usuàries de la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros poden accedir a la col·lecció de documents però amb especial cura a l'hora de tocar i agafar-los, ja que tot el que es toqui haurà de passar dos dies en estat de quarantena preventiva. També s'ofereix el servei de préstec bibliotecari i es pot demanar els documents de la sala infantil, que roman tancada, fent la petició al personal de la biblioteca.

 

Durant les vacances de l'equipament, els veïns i veïnes d'Abrera han pogut continuar llegint els seus títols preferits a través de l'E-biblio: la plataforma de préstec de llibres electrònics de la Xarxa de biblioteques. El servei de préstec digital també ofereix més de 15.000 títols, entre llibres, pel·lícules, revistes i diaris.

 

Els darrers mesos, a causa de les mesures preses per la prevenció i contenció de la Covid-19, el nombre d'usuaris i usuàries del servei s'ha triplicat i ja supera  els 52.000. I el nombre de préstecs virtuals del servei s'han quadruplicat, augmentant un 336%.

 • Accedeix al servei E-Biblio fent clic aquí. També pots accedir-hi amb l'app eBiblio Catalunya.

Llegir té Premi!

Us agrada llegir? Voleu deixar volar la vostra imaginació a través de la lectura? Doncs ara, a més, podeu aconseguir magnífics regals! Us expliquem a continuació com ho podeu aconseguir i en què consisteix el concurs ‘Llegir té Premi’. No t’ho perdis! Per segon any consecutiu la nostra biblioteca municipal participa en la iniciativa, en aquesta ocasió amb una edició d'estiu, impulsada per la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, de la que forma part la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera.  Aquesta activitat està dirigida a lectors de 8 a 16 anys. 

 

El o la participant tria lectura entre més de 600 propostes en català, castellà i anglès. Alguns dels títols seleccionats es troben disponibles per llegir a la mateixa plataforma o pot trobar-les a l’eBiblioCat, el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya. Després de fer la lectura, responen una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en els rànquings per optar a més premis. Com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector/a i de l’equip i s’escala en el rànquing del concurs.


Es pot participar en el concurs fins al diumenge 13 de setembre i els i les participants podran llegir de manera individual o a través d’equips (clubs de lectura) que ells mateixos creïn, les lectures seleccionades i optar a guanyar diferents premis. El concurs té dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. 

 

Els premis seran lliurats en un acte públic organitzat per la Generalitat de Catalunya i són els següents:

 • Tots els participants poden guanyar punts, peces per l’avatar i medalles virtuals. Els 100 primers del rànquing de cada categoria s’enduran un diploma acreditatiu.
 • Els primers de cada categoria s’enduran un iPad.
 • Els segons i tercers de cada categoria s’enduran un smartwatch o polsera d’activitat FitBit.
 • Els equips guanyadors i els quarts i cinques de cada categoria s’enduran un lot de llibres.


En el moment de registrar-se com a participants, els i les lectores i lectors abrerencs han d'indicar la Biblioteca Josep Roca i Bros com la seva biblioteca pública de referència, d'aquesta manera des de la mateixa biblioteca podrem fer un seguiment de l'evolució dels nostres usuaris.

 

Podeu consultar tota la informació sobre aquesta nova edició del concurs ‘Llegir té premi’ al web de la Biblioteca Josep Roca i Bros (fent clic aquí) i al web de Llegir té Premi (clicant aquí).

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00