Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • A partir del dilluns, 20 d'abril, les farmàcies repartiran una mascareta gratuïta per persona amb targeta sanitària per la prevenció i contenció del coronavirus
 • üs de la mascareta. 17 de juliol de 2020
 • Fase de Repesa o Nova Normalitat

  + 1

 • A Abrera, llencem els guants i mascaretes al contenidor de Rebuig!

ACTUALITZACIÓ. 17.00h

17/7/2020

Recordem l'obligatorietat de portar mascareta a la via pública a espais oberts i tancats encara que es pugui mantenir la distància de seguretat

Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa una crida a la ciutadania per seguir amb responsabilitat i civisme les mesures higièniques i sanitàries per la prevenió i contenció del coronavirus. A tot Catalunya és obligatori, des del dijous, dia 9 de juliol, dur mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, encara que sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona.

 

Excepcions en l'ús obligatori de mascareta

 • Infants menors de 6 anys. 
 • Persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat que ho tinguin acreditat.
 • Persones que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.

 

Segons el govern de la Generalitat, l’objectiu d’estendre l'obligatorietat de dur la mascareta a arreu és combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19. No respectar l'obligatorietat de portar la mascareta estarà sancionat amb multes de fins a 100 euros.

 

En l'àmbit laboral, cal que les empreses garanteixin totes les mesures de protecció per a les persones treballadores. En empreses no obertes al públic, un cop la persona treballadora estigui al seu lloc de treball (asseguda i/o fent una tasca que no comporti mobilitat) i amb totes les mesures necessàries, pot prescindir de la mascareta malgrat que continua sent recomanable. En canvi, serà obligatòria per a tots els desplaçaments que es facin a l'interior del centre de treball (entrades, sortides, lavabo...) També es podrà prescindir de la mascareta en aquelles feines que impliquin un gran esforç físic, independentment de si es duen a terme a l'interior o a l'exterior (per exemple, en treballs vinculats a la construcció) i sempre que es pugui garantir la seva seguretat i salut.

 

Si teniu dubtes sobre l'ús de la mascareta, consulteu el Faqs amb preguntes i respostes fent clic aquí.

 

També podeu consultar la Resolució SLT/1648/2020 del Departament de Salut, de 8 de juliol, a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Des del 4 de maig de 2020, l'ús de mascaretes ja era obligatori en el transport públic (autobús, ferrocarril, transport aeri i marítim) per la prevenció i contenció del coronavirus, i des del 21 de maig de 2020 en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic sempre que no es pogués garantir la distància de seguretat entre persones.

 

 

Missatge de responsabilitat

 

A l'entrevista realitzada pels companys de Ràdio Abrera el passat dimarts 7 de juliol, el nostre alcalde Jesús Naharro va apuntar que  “és molt important no relaxar-se, no donar per suposat que tenim la malaltia superada, la Covid-19 està entre nosaltres i el que s’ha de fer és continuar sent exigents amb les mesures de prevenció, higièniques i de distància social".

 

També va apuntar que des de l’Ajuntament "seguim en tot moment les recomanacions i els plans específics que ens fa arribar la Generalitat, i que nosaltres posem a l’abast de la ciutadania. És cosa nostra saber trobar la fórmula perquè els nostres espais públics estiguin ben condicionats i treballats per oferir una situació de garantia total a la gent que hi assisteixi. Però la gent ha tenir comportaments responsables i rigorosos amb les mesures que ens recomanen”.

 

I finalment va llençar un missatge a la ciutadania abrerenca: “Hem de continuar tenint paciència. Tenim una situació que des de fa uns mesos hem canviat de cara a una major mobilitat a l‘espai públic, però no podem abaixar la guàrdia amb la distància social, ús de mascaretes en espais públics i privats i la solució hidroalcohòlica per netejar les mans. Aquestes mesures les hem de naturalitzar i interioritzar durant molts mesos per tal de poder gaudir de l’espai públic, familiars i amics i amigues”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

  

Fase de Represa o Nova Normalitat

 

Des del 19 juny a Abrera, com al conjunt de tot Catalunya, vam iniciar l'etapa de represa cap a la "nova normalitat" en la que ens trobem en aquests moments. Les mesures que s'han de complir són les següents:

 • Mobilitatno hi ha restriccions de mobilitat a tot el territori de Catalunya. Mentre que a partir del dilluns 22 de juny, quan finalitza l'estat d'alarma, es permetrà la lliure circulació entre comunitats autònomes.
 • Reunions i activitats socials:  es poden fer, preferentment entre persones que mantenen contacte proper, sempre que no se superin els aforaments i no es generin aglomeracions, i respectant sempre les normes de protecció individual.
 • Distància de seguretat: la distància de seguretat mínima és d’1,5 metres entre persones amb l’equivalent a una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona. Serà especialment exigible tant en l’àmbit laboral com entre individus que no mantenen contacte proper molt habitual. 
 • Protecció de la població especialment vulnerable: Les persones titulars de les diverses activitats han de garantir l’atenció preferent que minimitzi el temps d’estada a l’interior dels locals o establiments i que faciliti la mobilitat a l’interior a les persones vulnerables d’acord amb el criteri de les autoritats sanitàries, o bé quan per les seves característiques personals no puguin usar mascareta.
 • Ús de mascareta: Les mascaretes són obligatòries per a persones de sis anys en endavant en espais obert i tancats enara que es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig, i també en tots els mitjans de transport de viatgers. L’excepció per a aquesta norma són les persones que presenten patologies respiratòries que es puguin veure afectades per l’ús de la mascareta, o bé que presentin alteracions de conducta que faci inviable dur-la. Així com aquelles activitats en les que el seu ús sigui incompatible.
 • Aforament als espais de concurrència pública: S’estableix un criteri general per a tots els sectors. Els aforaments aniran associats a la distància de seguretat d’un metre i mig, amb flexibilització quan hi hagi mesures organitzatives que ho permetin. La distància haurà de tenir un equivalent de superfície de seguretat per a cada ciutadà de 2,5 m2. En espais tancats, hi podrà haver un màxim de 1.000 persones, una xifra que es podrà elevar fins a 2.000 quan s’asseguin en seients preassignats. I en espais oberts hi podrà haver un màxim de 2.000 persones que podran créixer fins a 3.000 si hi ha seients preassignats. En llocs molt concorreguts s’han de sectoritzar els espais i fer control de fluxos d’accés i sortida independents impermeables entre si. Es pot reduir la distància física i l’equivalent en superfície si l’organització d’un esdeveniment fa obligatori l’ús de mascareta, si hi ha un registre d’assistents i s’incorporen mesures de circulació que evitin aglomeracions en encreuaments o punts de més afluència. Però han de confluir totes aquestes condicions.
 • Establiments d'hosteleria i restauració: En els establiments d’hostaleria i restauració, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l’aire lliure com en edificis i espais tancats, en què es preveu el consum d’aliments i begudes que facin inviable l’ús de mascareta constant, s’ha de garantir la distància d’1,5 metres entre persones.

 

Podeu consultar el Decret 63 2020 de la Generalitat de Nova governança i represa del 18-06-2020 a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Fase de Repesa o Nova Normalitat

 

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00