Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ENTREVISTA

7/7/2020

L'Alcalde d'Abrera repassa les darreres dades de la Covid-19, les mesures engegades als serveis municipals i d'altres qüestions de l'actualitat abrerenca

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista d'aquest dimarts 7 de juliol de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, de la posada en marxa de diversos serveis municipals amb mesures excepcionals i d'altres qüestions de l'actualitat abrerenca.

  

Dades afectació Covid-19 a Abrera

Respecte a les darreres dades actualitzades de l'afectació de la Covid-19 al municipi d'Abrera, en primer lloc el nostre alcalde ha volgut remarcat que "s'han publicat en alguns mitjans de comunicació dades no precises respecte als casos positius i sospitosos al nostre municipi". En aquest sentit, ha destacat que "es mantenen reunions periòdiques amb el Centre d'Atenció Primària d'Abrera i a residència de la gent gran Canigó i no deixarem de fer consultes al nostre ambulatori i seguirem molt atents a totes les circumstàncies que envolen a la malaltia". Segons les darreres dades actualitzades, "des del 12 de març a Abrera hi ha registrats un total de 113 casos positius i 149 més amb simptomatologia que no s'han comptabilitzat finalment com a positius, i a hores d'ara només tenim 2 casos positius que es troben a casa, per tant un total de 111 ja estan comptabilitats com a recuperacions". En total, a l'ambulatori abrerenc "s'han realitzat 336 proves PCR, de les quals 148 a les darreres setmanes"

Pel que fa a la Residència Canigó, "a hores d'ara hi ha 0 casos positius i estem treballant conjuntament amb el CAP i el personal del centre per fer un full de ruta que contempli la incorporació de nous usuaris i usuàries, ja que actualment tenim ocupades 55 de les 79 places diposnibles, i volem destinar-les a ús social amb la màxima seguretat i prevenció".

  

Trasllat temporal del servei de pediatria

Respecte a l'actualitat municipal, el nostre alcalde ha parlat del trasllat temporal des d'aquest dilluns 6 de juliol del servei de pediatria del nostre CAP del nucli urbà primerament al consultori de Can Vilalba i a partir del dilluns 21 de setembre al Centre Polivalent del Rebato. Ha explicat que aquesta mesura "es determina perquè actualment el nostre centre mèdic està realitzant proves PCR a persones que poden o no estar afectades per la Covid-19 i evidentment, nosaltres des de la responsabilitat i la seguretat dels treballadors i treballadores i els veïns i les veïnes, s’ha segregat el servei de pediatria perquè aquest servei s’ofereixi de manera segura a la nostra ciutadania, en un local extern del nostre ambulatori”.  

En aquest sentit, també ha avançat en declaracions a Ràdio Abrera que des de l’Ajuntament “estem treballant conjuntament amb el departament de Sanitat per dur a terme diferents obres i modificacions d’accés del Centre Polivalent que estan pràcticament definides com s’han de fer per dedicar una planta sencera al servei de pediatria perquè es dugui a terme en un espai segur arran la crisi del coronavirus”.

  

Votacions dels Pressupostos Participatius 2019-2020

L’alcalde, Jesús Naharro, també ha parlat sobre el nou procés de votacions dels Pressupostos Participatius d’Abrera 2019-2020 que s'ha engegat aquest dilluns 6 de juliol: “Ja podem votar de manera telemàtica i segura, molt fàcil, per un màxim de 3 propostes de les 18 totals que tenim, i enguany aquestes propostes poden sumar un total de 300 mil euros que es dedicaran per poder dur a terme les propostes que esculli la ciutadania”. També ha apuntar que hi ha propostes molt diverses "que impliquen una actuació al nucli urbà, per impulsar l’activitat esportiva o modificar diferents espais dels nostres centres escolar, totes elles ben pensades" i ha animat a la ciutadania a "que investigui a través dels canals de comunicació els projectes que més els hi agraden i poden votar tres projectes com a màxim i com a novetat aquest any ”.

 

Civisme i seguretat ciutadana

Seguidament l'alcalde abrerenc ha parlat de la Campanya del Silenci que per segon any consecutiu es posarà en marxa a Abrera durant els propers dies per respectar el descans veïnal durant l’estiu. “S’ha de ser capaç de conviure i poder gaudir de l’espai públic amb civisme, amb un sentiment de convivència i de respecte. Per això farem un any més aquesta campanya que també anirà complementada amb incorporacions de nous agents de la Policia Local que reforçaran dins les seves tasques  aquest servei perquè les nits abrerenques siguin nits tranquil·les i perquè tothom pugui gaudir del temps lliure però també del descans”.

En aquesta línia,, s'ha reforçat el Servei de Seguretat Ciutadana al municipi, el nostre alcalde ha explicat que "hemos contratado a 6 nuevos policías locales que ya se han incorporado para trabajar la convivencia vecinal, medidas de tráfico y respeto al descanso de los vecinos y vecinas”. I també s'ha reforçat l'assisència telefònica "con un nuevo número que se añade al teléfono de acceso a la policía local: el 93 770 09 81 y el nuevo 900 92 50 50 con la vocación de querer mejorar, ser más accesibles para la ciudadanía".

A l'entrevista l'alcalde d'Abrera també ha parlat de la signatura d'una carta adreçada als Mossos d'Esquadra, juntament amb l'alcalde d'Ullastrell, per reclamar d'adopció urgent de mesures de seguretat a la carretera BV-1202, en el tram que uneix els dos municipis on s'estan produïnt curses de cotxes no autoritzades que generen inseguretat ja que "no es respecten les normes de trànsit posant en perill els usuaris i usuàries de la via així com els ciclistes que omplen d'esport aquesta carretera". La signatura d'aquesta carta "és un primer pas per demanar una reunió ja que ens uneix una mateixa preocupació com és reivindicar la necessitat de restablir la normalitat en el trànsit de forma urgent".

 

Activitats estiuenques en marxa

Respecte al Casal d’Estiu el nostre alcalde ha volgut destacar que “mica en mica anem establint aquesta nova normalitat perquè l’estiu arriba, la gent surt al carrer amb les seves famílies i malgrat aquesta situació aquest any ens trobem amb una nova edició del Casal d’Estiu, quant al disseny i forma de funcionar amb unes mesures i garanties higiènic sanitàries per ajudar a la conciliació laboral i familiar a les nostres famílies abrerenques”. L’horari del Casal d’Estiu i els serveis que s’ofereixen també han variat aquest any per fer front a la crisi del coronavirus "sent aquest de 9 h a 13 h amb serveis d’acollida i menjador a disposició de la ciutadania i des de l’Ajuntament sufraguem el 70% d’aquest cost per tal que sigui un servei accessible per a totes i tots els veïns i veïnes del municipi”.

Jesús Naharro ha fet una valoració molt positiva de les primeres setmanes de funcionament de la Piscina Municipal d’Estiu destacant que “aquest any hem dissenyat i hem inaugurat la Piscina Municipal d’Estiu amb una menor afluència de gent que en anys passats, però constant i permanent i la gent gaudeix de les nostres instal·lacions, que són ben grans i àmplies i que estan redissenyades amb la mobilitat de la Covid-19 per tal de poder garantir aquestes mesures higiènic sanitàries com son les distàncies de seguretat". També ha destacat que hi aforament limitat a un màxim de 402 persones i les veïnes i veïns "poden consultar en tot moment les persones que es troben a la instal·lació a través del nostre web municipal per tal d’evitar desplaçaments innecessaris”. Segons Naharro "hem sabut entendre que és senzill gaudir d’un equipament estiuenc amb una planificació i amb el reforç amb més contractes per al personal que vigila i els socorristes per gaudir d’un servei més segur però igualment divertit i d’oci per gaudir amb les famílies”.

L’alcalde d’Abrera també ha fet una valoració molt positiva de la primera projecció del Cinema al Carrer d’enguany el passat dissabte 4 de juliol amb la pel·lícula ‘Perdiendo el Este’ “completament dissenyada amb uns paràmetres de seguretat on la gent que va assistir va poder veure la pel·lícula, amb un espai segmentat, per tal que la gent de forma endreçada i segura va poder gaudir en família, a l’aire lliure, amb bons títols i un espai segur i ben planificat, d’una nit estiuenca meravellosa”. També ha volgut dirigir-se als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil “per la seva ajuda en endreçar l’espai, però amb tota la comoditat, i ens ajuden a gaudir de la pel·lícula que es projecta, amb les mesures higiènic sanitàries que s’han de complir de manera estricta però amable amb l’ús de la pròpia activitat”. I ha convidat tothom a que el proper dissabte 18 de juliol "les veïns i veïns d’Abrera gaudeixin del proper títol d’aquest Cinema al Carrer 2020 al que, recordem s’han d’inscriure prèviament a través del web municipal per tal d’aconseguir les seves entrades gratuïtes i gaudir de manera segura de la projecció”

  

Valoració de la Festa d'Abrera 2020

El nostre alcalde ha valorat positivament la Festa d'Abrera que va tenir lloc del 26 al 29 de juny passat per celebrar Sant Pere destacant que "la gent amb responsabilitat s’ha apropat als esdeveniments que hem fet en espais públics i aquests han estat realitzats amb mesures de prevenció molt importants i mesures d’organització prou adequades per tal que la gent amb reserva prèvia es pogués adreçar a aquests actes i espectacles en viu". A més, ha convidat tothom a visitar la Mostra Festiva d'Entitats que encara continua oberta a la Casa de Cultura i que "està tenint una afluència de públic esglaonada, per conèixer el que suposa una Festa Major pel nostre municipi" i ha destacat que a través de les xarxes "hem emès diferents continguts, i no només han fet el seguiment en aquell moment sinó que després s’han pogut descarregar els continguts, que han estat encertats, i des de l’Ajuntament fem una visió excepcional, amb una festa amb moltes peculiaritats que desitgem que l’any vinent restablim una normalitat i una festa tradicional per poder trobar-nos als carrers i places del nostre municipi, amb proximitat". En resum, enguany "l'hem pogut gaudir de manera diferent però amb bona nota”.

 

Pacte Baix Llobregat

Una altra qüestio que Naharro ha abordat en l'entrevista ha estat la signatura del Pacte per l’Impuls social i econòmic del Baix Llobregat, que "ha estat fruit d’un treball incansable per part del Consell Comarcal del Baix Llobregat i de la seva consellera Lourdes Borrell, que ha aconseguit aglutinar totes les forces polítiques que formem part del Consell Comarcal amb un objectiu comú important i on també s’han sumat els nostres sindicats  majoritaris que són CCOO i UGT i també l'agrupació empresarial AEBLL, per donar una visió conjunta a un problema global comarcal”. Concretament, ha detallat que amb aquest pacte “posem de manifest que s’han de reconduir les ajudes, focalitzar on hem de posar més energia per tal d’impulsar socio-econòmicament les mancances que ha comportat la crisi sanitària de la Covid-19, i s’ha d’ajudar a la ciutadania més vulnerable, afrontant totes juntes i junts els reptes que tenim com a societat i com a comarca”.

 

Missatge de responsabilitat

Naharro també ha explicat en declaracions als companys i companyes de Ràdio Abrera que “és molt important no relaxar-se, no donar per suposat que tenim la malaltia superada, la Covid-19 està entre nosaltres i el que s’ha de fer és continuar sent exigents amb les mesures de prevenció, higièniques i de distància social". També ha apuntat que des de l’Ajuntament "seguim en tot moment les recomanacions i els plans específics que ens fa arribar la Generalitat, i que nosaltres posem a l’abast de la ciutadania. És cosa nostra saber trobar la fórmula perquè els nostres espais públics estiguin ben condicionats i treballats per oferir una situació de garantia total a la gent que hi assisteixi. Però la gent ha tenir comportaments responsables i rigorosos amb les mesures que ens recomanen”.

Finalment ha volgut llançar un missatge a la ciutadania abrerenca: “Hem de continuar tenint paciència. Tenim una situació que des de fa uns mesos hem canviat de cara a una major mobilitat a l‘espai públic, però no podem abaixar la guàrdia amb la distància social, ús de mascaretes en espais públics i privats i la solució hidroalcohòlica per netejar les mans. Aquestes mesures les hem de naturalitzar i interioritzar durant molts mesos per tal de poder gaudir de l’espai públic, familiars i amics i amigues”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00