Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • protection-4977334_1920
 • CAP d'Abrera

SALUT PÚBLICA

3/7/2020

El servei de pediatria del CAP d'Abrera es trasllada temporalment al consultori de Can Vilalba a partir del dilluns 6 de juliol
El servei de pediatria del CAP d'Abrera es trasllada temporalment al consultori de Can Vilalba a partir del proper dilluns 6 de juliol. L'Ajuntament d'Abrera i el CatSalut han establert un conveni pel trasllat temporal del Servei de pediatria del Centre d'Atenció Primària al consultori de Can Vilalba com a mesura de prevenció de la Covid-19.
Així, a partir del proper dilluns 6 de juliol i fins al divendres 18 de setembre el servei de pediatria tindrà lloc al consultori del barri abrerenc, de dilluns a divendres als matins de vuit a una. El trasllat del servei de pediatria a Can Vilalba és temporal, mentre el CatSalut condiciona l’espai que s’ha cedit des de l'Ajuntament abrerenc al Centre Polivalent per acollir el servei de pediatria.
La mesura respon a la necessitat de mantenir al CAP les mesures higienic-sanitàries que la nova realitat ens imposa, alhora que es preserva la salut dels infants evitant qualsevol contacte amb pacients amb simptomatologia compatible amb la Covid-19. Des de l'inici de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, des de l'Ajuntament d'Abrera es treballa conjuntament amb el Centre d’Atenció Primària d’Abrera per tal que aquest pugui atendre, de la manera més eficient i segura els veïns i veïnes del municipi. En aquest sentit, donada la situació d’excepcionalitat originada per la crisi sanitària del coronavirus, des de l'Institut Català de la Salut s'han anat adoptant noves mesures en els centres sanitaris segons la disponibilitat dels i les professionals, per garantir les condicions d'eficiència i seguretat en la prestació de l’assistència sanitària.

 

 

Adaptació de l'atenció sanitària a Abrera

Donada la situació d’excepcionalitat originada per la crisi sanitària del coronavirus, des de l'Institut Català de la Salut s'han anat adoptant noves mesures en els centres sanitaris segons la disponibilitat dels i les professionals, per garantir les condicions d'eficiència i seguretat en la prestació de l’assistència sanitària dels veïns i veïnes del nostre municipi.

 • El CAP del nucli urbà (c. de Manresa, 9-15) atén de dilluns a divendres de 8 h a 20 h. La programació de visites està ajornada i es funciona amb el sistema de cites al dia amb agenda única i les receptes es poden renovar telefònicament. S’atenen urgències i injectables. Truqueu a la centraleta unificada dels CAP's al T. 93 326 89 01.
 • El consultori de Can Vilalba s'obrirà temporalment a partir del pròxim dilluns 6 de juliol per acollir el servei de pediatria, de dilluns a divendres de 8 h a 13 h. Truqueu a la centraleta unificada dels CAP's al T. 93 326 89 01.
 • El consultori de Santa Maria de Vilalba continuarà tancat com a mesura de prevenció i contenció del coronavirus.
 • Els dissabtes, diumenges i festius cal adreçar-se al CAP d’Esparreguera (de 8 h a 20 h). Fóra d'aquest horari: truqueu al 061 CatSalut Respon o adreceu-vos al CUAP La Solana de Sant Andreu de la Barca o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 h a 8 h).
 • Es recomana a la ciutadania que contacti de manera telemàtica amb els aplicatius La Meva Salut (LMS) i l’eConsulta. Si encara no hi teniu accés, demaneu-lo al telèfon gratuït 900 05 37 23 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 h)
 • El 061 Salut Respon és el telèfon per atendre consultes específiques sobre el coronavirus. També s'han habilitat els aplicatius 061Cat Salut i StopCovid19Cat.I podeu consultar l'espai web canalsalut.gencat.cat/coronavirus.  

Mesures de prevenció del coronavirus

Els experts sanitaris segueixen insistint en el fet que no abaixem la guàrdia, i tinguem molta precaució. Les mesures més importants per evitar contagis són:

 • Higiene de mans (sigui amb sabó o gel hidroalcohòlic)
 • Mantenir la distància de seguretat de 1,5 metres
 • Ús de mascaretes (obligatori a la via pública i a espais interiors on no es pugui mantenir la distància de seguretat).

 

Entrevista amb el director de l'EAP d'Abrera

A Ràdio Abrera aquest divendres 3 de juliol hem parlat amb el director de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera, el doctor Josep Alins, sobre el trasllat temporal del servei de pediatria a l'ambulatori de Can Vilalba, i també de la situació actual de l'assistència sanitària al municipi d'Abrera. La podreu tornar a sentir i descarregar a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre la Covid-19 fent clic aquí. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg
 

 

 

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00