Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Commemorem el 28 de juny, dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+
 • Festa Pride 2020. Ajuntament d'Abrera
 • Festa Pride 2020. Centre Polivalent

  + 11

 • Festa Pride Abrera. Ajuntament vell
 • Festa Pride 2020. Ajuntament vell
 • Pride 2020 foto notícia
 • Festa Pride Abrera 2020
 • Participa al concurs de la Pride Abrera 2020
 • Pride Abrera 2020
 • Davant la LGTBI-Fòbia, denuncia!
 • Pas per la diversitat
 • Conversa Sexapiens i AgustinKong
 • 28 de juny. Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ Consell Comarcal del Baix LLobregat
 • 28 de juny. Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ És l'hora de continuar

LGTBIQ+

28/6/2020

Avui diumenge 28 de juny Abrera commemora el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ amb diverses iniciatives

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, la coneguda revolta Stonewall, on es va denunciar públicament per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBI. Aquells disturbis i manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i la dignitat del col·lectiu.

Després de mig segle d’aquella fita que va marcar la direcció de la història, tot i els avenços quant a la igualtat formal de la diversitat afectiva, sexual i de gènere en alguns països del món, els drets reals i les garanties per cobrir les necessitats específiques del col·lectiu LGTBI no estan encara assegurades, ni tampoc sembla que s’hagin arrelat a la consciència de la majoria social. És per això que cal continuar apostant per polítiques per la diversitat afectiva, sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu LGTBIQ+ en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment, en pro de millorar-ne les condicions de vida, garantint l’equitat social i vetllant per la dignitat humana i la llibertat de ser, estimar sentir i expressar-se com cadascú desitgi, amb tots els drets i tot l’orgull.
Des de l’Ajuntament d’Abrera ens sumem a l’adhesió del manifest de la Diputació de Barcelona i enguany fem la nostra pròpia lectura del manifest de la Generalitat de Catalunya. Trobareu el vídeo que hem preparat conjuntament amb les reivindicacions del Consell nacional LGBT, fent-les pròpies i mostrant el nostre compromís des dels diferents serveis i departaments de l’Ajuntament d’Abrera, a la part inferior d'aquesta pàgina i al canal de youtube Ajuntament d'Abrera
Alhora, des d’Abrera ens hem sumat també a la proposta de la campanya “Un pas endavant cap a la diversitat”, donant continuïtat a les propostes que cada any realitzem, visibilitzant la bandera del col·lectiu LGTBI i posant color al nostre municipi en diversos equipaments municipals. En el vídeo que s’ha realitzat des del SAI central de la Generalitat de Catalunya es pretén recollir les diferents accions d’arreu del territori català, en el cas d’Abrera, inclòs dins el vídeo recopilatori de la província de Barcelona. Trobareu el vídeo al canal de youtube Ajuntament d'Abrera.
D’altra banda comptem amb diverses propostes d’activitats que no us podeu perdre:

 • Monòlegs a la plaça i vídeo-resum de la Festa Pride
  Per commemorar el dia, el mateix diumenge 28 de juny, des de l'Ajuntament d'Abrera presentem Monòlegs a la plaça, un espectacle en viu, d'una hora de durada, que convida al públic a passar "del clic a l'acció", a càrrec de la Companyia Teatre Nus. Es realitzaran dues funcions, que tindran lloc a l'Amfiteatre del Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1). La primera funció es farà a les 18 h. i la segona a les 19.15 h. L'aforament és limitat. Reserveu les vostres entrades gratuïtes fent clic aquí.  (Les reserves online es tancaran a les 17 h. Es podran realitzar físicament a l'amfiteatre del Centre Polivalent de 17.30 h a 17.50 h i de 18.45 h a 19.10 h).

 Es tracta d'un espectacle de carrer que convida al públic a passar "del clik a l'acció". Dos monòlegs sobre LGTBIfòbia i identitats no binàries; dos dilemes... el públic vota amb els seus dispositius la seva opció i finalment, se'l convida a interaccionar amb els personatges i a escenificar altres possibilitats de finals.

L'activitat serà retransmesa en directe a les 19.15 h a través del nostre perfil d'Instagram @activat_abrera. Participa-hi també des de casa i no t'ho perdis! Només cal disposar d' un dispositiu per visualitzar la retransmissió i un altre per cada persona que vulgui votar i participar-hi de forma activa. I està recomanada per a persones a partir de 14 anys.
I a les 21 hores, al nostre canal de youtube Ajuntament Abrera podreu veure el vídeo resum del Pride Abrera.

 

Altres activitats:

 • Dimecres 1 de juliol de 18 a 19 h. el @sai_baix_llobregat us convida a la conversa entre:
  @agustinkong, treballador social especialitzat en salut mental infanto juvenil, referent de la unitat d’identitat de gènere de l’hospital Sant Joan de Déu. A banda, també és professor a diverses universitats, escriptor, bloguer-instagramer i comunicador, i @sexsapiens, psicòloga i sexòloga, especialitzada en educació sexual amb joves i en assessorament sobre sexualitat, afectivitat i LGTBI+.
  Segueix-lo en directe a Instagram @sai_baix_llobregat i participa!
 • Col·loqui “Cultura visual LGTBI: l’última dècada”
  Col·loqui sobre com ha contribuït el cinema i les sèries de temàtica LGTBI en l'avenç de drets del col·lectiu. Hi ha nombrosos exemples de pel·lícules i sèries molt populars recents que estan contribuint de forma molt positiva a la normalització de vides i drets LGTBI. Sabem que el sector cultural LGTBI ja fa molts anys que treballa per una representació visual en clau positiva, és una bona notícia que aquest sector finalment esdevingui un sector cultural mainstream.
 • Taula rodona amb Amparo Huertas Bailén, Directora del Màster en Comunicació LGTBI+  de la UAB; el director del Festival Internacional de Cine y Artes Escénicas LGTBI de Bilbao, Zinegoak, Pau Guillén; i, Jordi Samsó president de l’entitat barcelonina, Casal Lambda que aquest any 2020 celebra els 25 anys de la seva Mostra FIRE!. La persona que conduirà la conversa serà Irantzu Varela, periodista i activista feminista. Serà dilluns 6 de juliol a les 18h. Us podeu inscriure a l’activitat fent clic aquí:

Altres recursos

 • Biblioteca virtual especial 28J. Feu clic aquí.
 • Informe de l’Estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya 2019. Elaborat per l’Observatori contra l’Homofòbia i presentat el passat dijous 26 de juny al col·legi de periodistes de Catalunya. Feu clic aquí.
 • Entitats i adreces LGTB. Feu clic aquí

 Davant la LGTBIfòbia, denuncia!

 

 

Pride Abrera 2020

 

 

 

Per una celebració saludable, prenem mesures de seguretat

 • L'ús de mascareta és obligatori.
 • Renteu-vos sovint les mans, amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques. 
 • Al carrer, respecteu la distància física entre persones (1,5 metres).
 • No estan permeses les aglomeracions de gent.
 • Les reunions de familiars i/o amics s'han de continuar fent en grups reduïts.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00