Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Entrevista a l'alcalde d'Abrera Jesús Naharro a Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ENTREVISTA

22/6/2020

Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera a l'alcalde Jesús Naharro sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

L' alcalde, Jesús Naharro, ha repassat aquest diumenge 21 de juny a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi, i per a la reobertura dels diferents serveis municipals amb mesures excepcionals.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que "hi ha registrats un total de 106 casos positius de Covid-19 des del 12 de març". En total, a Abrera s’han realitat més de 300 proves PCR i "s’ha pogut determinar que 43 persones han superat la malaltia". També ha destacat que "com a dada positiva, a hores d’ara a la nostra residència no tenin cap resident amb cocronavirus, tots estan amb resultats negatius de les proves" i que "actualment la residència s’està reestructurant amb constant acompanyament mèdic". També ha recordat que pel que fa a les víctimes per coronavirus a Abrera són 16, 13 d’elles de la residencia Canigó.

 

El nostre alcalde ha volgut apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania per al compliment de les mesures de seguretat en l'etapa de represa o nova normalitat en la que ens trobem: “des de l’Ajuntament fem una vegada més una crida a la ciutadania per seguir amb responsabilitat i civisme les mesures de prevenció i contenció del coronavirus que les autoritats sanitàries ens fan arribar i que nosaltres els hi donem la publicitat adequada.  Constantment als nostres espais públics i equipaments municipals els hi donarem promoció i divulgació d’aquestes mesures de seguretat: la distància d’1,5 metres entre persones, l’ús de mascareta, l’ús de gel hidroalcohòlic per tal de rentar-se les mans adequadament, i amb civisme per mantenir a les cues una distància prudencial, o als bars i restaurants; hem d’interioritzar i normalitzar totes aquestes mesures ja que estaran amb nosaltres molt de temps". 

 

 També ha detallat quines són algunes d'aquestes mesures que podeu consultar  fent clic aquí.

 

Naharro també ha recordat que des de l'Ajuntament es continua treballant per tenir-ho tot a punt per a la nova temporada de la Piscina Municipal d'Estiu amb totes les mesures excepcionals. Ha recordat que "ja es poden sol·licitar els abonaments per la temporada 2020 de la nostra Piscina Municipal d'Estiu d'Abrera fins el proper dimarts 23 de juny només aquelles persones i famílies que estan empadronades a Abrera". Les inscripcions es poden realitzar telemàticament a través del nostre web municipal abrera.cat i "per aquells veïns i veïnes que necessitin assessorament en la tramitació telemàtica poden sol·licitar cita prèvia presencial al Departament d'Esports trucant al telèfon 93 770 51 00 de dilluns a divendres de vuit del matí a vuit del vespre".

 

Entre les mesures que s'adoptaran a la Piscina d'Estiu hi ha  "el control constant de l'aforament de les instal·lacions, l'habilitació d'itineraris d'entrada i sortida diferenciats per tal d'evitar creuaments, segurament no es podran fer servir els vestidors, farem la desinfecció de les nostres piscines, serà obiligatori mantenir a la zona de gespa una distància de seguretat de dos metres entre le tovalloles i també recomanem portar mascareta en els desplaçament del recinte, i la zona de pícnic romandrà tancada com a mesura de seguretat". Segons l'alcalde "el que és més important, que els usuaris i usuàries de la nostra piscina d'estiu tindran tote les garanties per gaudir de l'estada i el bany a l'equipament aquest estiu".

 

Un altre servei del que ha parlat aquesta setmana a l'entrevista de Ràdio Abrra és el d'atenció presencial per l'assessorament en ajuts pel lloguer d'habitatges que "hem habilitat al nostre Ajuntament mitjançant entrevistes amb cita prèvia amb una persona responsable del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Les properes sessions tindran lloc els dimarts 23 de juny, el dijous 25 de juny i el dimecres 1 de juliol a la seu del nostre departament de Territori al carrer de Lluís Companys número 8, al costat de l'Ajuntament". Per utilitzar aquest servei només cal demanar cita prèvia trucant al nostre ajuntament al 93 770 03 25 a l'extenció 1137.

 

Aquesta setmana s'han retornat els 3 vehicles que des de Seat i l'empresa Respiro es van cedir a l'Ajuntament d'Abrera destinats als serveis essencials, i des de l'Ajuntament s'han rebut més de 6.000 mascaretes en una nova mostra de solidaritat que el nostre alcalde ha agraït: "Una vegada més i no em cansaré de repetir-ho des de l'Ajuntament d'Abrera expressem el nostre més sincer agraïment a totes les empreses i entitats per l'esforç que estan duent a terme i la seva col·laboració en diverses iniciatives solidàries realitzades per la prevenció i contenció de la Covid-19, i també a la nostra xarxa d'ajuda Abrera Solidària. Dia a dia continuen mostrant la seva solidaritat i treballen de forma activa per ajudar a combatre els efectes de la pandèmia del coronavirus". Podeu consultar totes les empreses que han col·laborat amb el nostre ajuntament fent clic aquí.

 

I també ha parlat de dues celebracions que tindran lloc a Abrera aquest mes de juny com ara la Nit de Sant Joan i la Diada de Sant Pere. La Nit de Sant Joan esdevindrà la primera festa assenyalada en el calendari, on les famílies i els amics es podran retrobar i tal i com ha explicat el nostre alcalde, "des de l'Ajuntament el que demanem és que aquesta celebració es faci amb responsabilitat i complint totes les mesures de seguretat com ara distància de seguretat o ús de mascareta quan sigui obligatori" i ha recordat tot els consells de seguretat que podeu consultar fent clic aquí.

 

Naharro també ha destacat que "el més important és que celebrem la Nit de Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, i d'aquesta manera posarem en valor l’esforç dels serveis sanitaris, els serveis d’emergència i de seguretat i de tota la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia de la Covid-19", afegint que "la Nit de Sant Joan no podem col·lapsar aquests serveis perquè als nostres hospitals encara hi ha gent lluitant i fent molts esforços per fer front la Covid-19".

 

Respecte a la Festa Major d'Abrera de 2020, Naharro ha apuntat que "tenim moltes sorpreses preparades! Enguany la situació ens obliga a fer uns dies de festa a Abrera  d’una forma molt diferenciada del que seria habitual al nostre poble. Igualment hem trobat un espai perquè les nostres entitats, la nostra cultura popular i espectacles en directe tinguin el seu protagonisme. Ho farem amb seguiment en streaming a través de les xarxes i canals de l’Ajuntament, en alguns equipaments també amb un espai reduït i amb control d’aforament en segons quins esdeveniments. La nostra Festa Major d’enguany tindrà un caire encara més solidari, que ha bolcat els seus recursos i energies per fer front la crisi sanitària de la Covid-19, per fer costat a les persones, al comerç i comerciants d’Abrera que més ho necessiten”.

 

Dins de les activitats programades pels propers dies, concretament del divendres 26 al dilluns 29 de juny, Jesús Naharro ha explicat en declaracions als companys i companyes de Ràdio Abrera que “amb aquesta Festa Major, diferent però present, donarem cabuda a les nostres entitats d’una forma diferent: farem una sèrie d’activitats en xarxa perquè la gent pugui veure i sentir com el nostre teixit associatiu i les entitats col·laboren, al pati de l’Ernest Lluch farem unes activitats pels més petits amb cita prèvia i aforament limitat que consistiran en uns espectacles de circ, les trobades de Seat 600 pels nostres carrers i una sèrie d’activitats que s’han gravat, diferents propostes musicals que mitjançant l’Instagram i el canal de Youtube de l’Ajuntament en podrem gaudir".

  

Finalment, com cada setmana, el nostre alcalde ha enviat un missatge d'agraïment a tota la ciutadania d'Abrera, als treballadors, comerços, empreses i entitats: "una vegada més volem reconèixer l’esforç i l’agraïment que vull donar a totes les persones que han fet possible treballar i superar aquesta crisi: a tot el sector sanitari, del personal que treballa al Centre d’Atenció Primària i a la nostra Residència Canigó; a Creu Roja i a Càritas, a la Comunitat Musulmana, a totes les associacions de veïns i veïnes, les entitats esportives, socials i culturals. Al nostre comerç i la nostra indústria que ofereixen els seus serveis per encapçalar aquesta nova normalitat; a tot el personal de l'Ajuntament i a cadascuna de les seves àrees que ha fet que el nostre poble no s’hagi aturat i que hagi estat a l’alçada de les circumstàncies per donar servei a la gent que més ho necessita, per informar a qui calia i per estar a prop de qui ho necessitava. A  la nostra Policia Local, als nostres  voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l'Abrera Solidària, al nostre Departament d’Acció Social, Esports, OAC, servei d’aigües i servei de l’espai públic, Cultura, Joventut, Infància, Ensenyament, Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Biblioteca, Recursos Humans i Medi Ambient, Sanitat, Participació Ciutadana i evidentment al nostre departament de Comunicació que explica què es fa  i com es fa i explica com ho hem de fer i comportar-nos per continuar avançant cap a aquesta nova normalitat i fer-la més amable i com a tall per a la propagació d’aquesta Covid-19”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00