Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Entrevista a l'alcalde d'Abrera Jesús Naharro a Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ENTREVISTA

15/6/2020

Escolteu l'entrevista d'aquest diumenge a l'alcalde d'Abrera sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19 al municipi

L'alcalde, Jesús Naharro, ha repassat aquest diumenge 14 de juny a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi, i per a la reobertura dels diferents serveis municipals amb mesures excepcionals.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que "hi ha registrats un total de 101 casos positius de Covid-19 des de que es va decretar l’Estat d’Alarma el passat 14 de març, i a la residència de la gent gran Canigó encara hi ha cinc residents que continuen donant positiu a les proves". En total, a Abrera s’han realitat unes 300 proves PCR i "s’ha pogut determinar que 38 persones han superat la malaltia". I pel que fa a les víctimes per cornavirus a Abrera són 16, 13 d’elles de la residencia Canigó.

 

Aquesta setmana a Abrera continuarem en la Fase 2 del pla de desescalada. L'alcalde ha fet una valoració positiva i de prudència dels primers set dies en aquesta fase, destacant que "cal seguir respectant les mesures de seguretat de mantenir l'ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat quan anem a comprar, als nostres bars i restaurants o quan visitem amics i familiars, i actuar de forma responsable perquè aquestes mesures estaran amb nosaltres més temps del que desitjaríem". Podeu consultar totes les mesures referents a la Fase 2 fent clic aquí.

 

Naharro també ha destacat la posada en marxa aquest dilluns 15 de juny del servei de cita prèvia a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i els Serveis Socials Bàsics,  "tot i que des de l'Ajuntament continuem prioritzant l’atenció telemàtica i telefònica". Per demanar cita prèvia a l'OAC s'ha de trucar al T. 93 770 03 25 o escriure un correu electrònic a l'adreça informacio@abrera.cat i en el cas del  Servei d'Acció Social s'ha de trucar al T. 93 770 29 11 o escriure un mail a serveissocials@abrera.cat.

 

Pel que fa a la reobertura de serveis municipals, aquest proper dimecres 17 de juny tornarà a obrir l’Escola Bressol Municipal Món Petit amb totes les mesures de seguretat. Naharro ha destacat que "hem estat treballant de manera conjunta amb les famílies de la nostra escola bressol juntament amb les educadores i equip directiu del centre per posar en marxa aquest equipament, ja que és una demanda de les nostres famílies per tal d'afavorir la conciliació laboral i familiar". També ha destacat els treballs de manteniment i millora que s'han dut a terme mentre els centres educatius han estat tancats "per oferir unes millors condicions educatives i d’aprenentatge quan els menuts i menudes tornin a les aules".

 

Respecte a la reobertura parcial que des del dilluns 8 de juny fins al divendres 19 de juny fan les escoles d'infantil i primària i l'institut del nostre municipi en horari de 9:00h a 13.00h, el nostre alcalde ha apuntat que "des de l'Ajuntament el que fem és senyalitzar les entrades als centres educatius del nostre municipi pel manteniment de les mesures de seguretat higiènic-sanitàries per la prevenció i contenció del coronavirus i també realitzem la neteja i desinfecció dels centres de primària. I a més, la nostra Policia Local vetlla com sempre perquè les entrades i sortides es facin respectant les directrius de seguretat". La valoració ha estat positiva "perquè la gent ha sapigut entendre la situació".

 

També es treballa per poder obrir la Piscina Municipal d'Estiu el diumenge 28 de juny. en una temporada 2020 que "serà diferent". Segons ha explicat Naharro, des del consistori abrerenc s'ha fet un "estudi per saber en tot moment l'aforament que tindrà la nostra piscina, perquè per damunt de tot està la seguretat dels usuaris i usuàries. De fet, tindrem l'entrada habitual al recinte i també estem fent una sortida nova per tal d'evitar creuaments. Segurament no es podran fer servir els vestidors com a mesura de prevenció i seguretat però la gent que pugui accedir amb aquest aforament limitat tindrà totes les garanties per passar una molt bona estona en la nostra piscina municipal".

 

També ha avançat que "la tramitació dels abonaments de la Piscina Municipal d’Estiu es podrà fer a partir d’aquest proper dijous dia 18 a través de la nostra pàgina web municipal, i del 18 de juny fins el 23 de juny, s’adreçarà exclusivament a veïns i veïnes d’Abrera, i a partir del 24 de juny i fins el 31 de juliol s'obrirà a tothom". Pel que fa a la reobertura de l'equipament, "es farà amb total seguretat".

 

L'alcalde també ha explicat als micròfons de Ràdio Abrera que aquesta setmana "es formalitzarà el contracte per poder realitzar el Casal d'Estiu que tindrà lloc de l’1 al 31 de juliol i al que han formalitzat la preinscripció més d’un centenar d’infants". Jesús Naharro també ha recordat que enguany aquest Casal serà "diferent, on prioritzarem com sempre la seguretat dels nostres nens i nenes per tal que puguin gaudir d'un casal que de ben segur tindrà una oferta prou interessant per passar un mes de juliol intens i molt divertit".

 

I ha parlat de les obres de reparació que l'Incasòl durà a terme a diversos carrers del barri de Can Morral de reparació dels desperfectes existents a la majoria de voreres, calçades i a la rotonda del barri. Naharro ha destacat que "des de l'Ajuntament d'Abrera hem reclamat a l'Incasòl en diverses ocasions la realització d'aquestes obres, necessàries per solucionar els desperfectes i resoldre les deficiències de seguretat pels vianants i els vehicles, i ens hem reunit amb l'Associació de Veïns de Can Morral i l'AMPA de l'Escola Josefina Ibáñez per recollir les inquietuds del veïnat i treballar de forma transversal". Les obres que han de començar en els propers dies, consisteixen en les tasques de reparació dels desperfectes dels elements del barri com son les vorades, rigoles, escocells i paviments de panot i asfalt. Tindran una durada aproximada de 3 mesos i es dividiran en diferents fases.

 

Finalment, com cada setmana, l'alcalde ha enviat un missatge d'agraïment al municipi d'Abrera: "positiu, d'agraïment en tot el seu sentit, també amb un punt de memòria i reconeixement a tot el sector sanitari, del personal que treballa al nostre ambulatori, a la nostra residència i als hospitals més propers, als nostres comerços, bars i restaurants, que ofereixen els seus serveis per encapçalar aquesta nova normalitat; als transportistes i personal del transport públic, a la nostra Policia Local, als Mossos d'Esquadra i els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l'Abrera Solidària, a tota la gent que està treballant perquè l'Activa't Abrera funcioni, a Creu Roja i a Càritas, a totes les entitats esportives, socials, culturals, les associacions de veïns i veïnes, les AMPES i a tot el personal que treballa als nostres centres educatius. També a tot el personal de l'Ajuntament que treballa de valent. Vull agraïr i felicitar a tot el municipi d'Abrera per aquesta tasca important i potent que estan fent cadascú des del seu àmbit, que cap moment han abaixat la guàrdia i que continuen animats per fer front comú a la pandèmia".

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00