Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Aigua

MEDI AMBIENT

10/6/2020

L'ACA inicia el projecte de millora dels col·lectors d’aigües residuals i estacions de bombament del sistema d’Abrera

Des de l’Ajuntament d’Abrera s'ha reivindicat periòdicament a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la necessitat de solucionar les mancances dels col·lectors d’aigües residuals en alta que presenta el municipi d'Abrera i que són de la seva competència. Recentment, l'ACA ha comunicat al consitori abrerenc l'inici de la redacció del projecte de diverses actuacions de millora dels col·lectors i estacions de bombament del sistema d'Abrera.

Les mancances actuals en el sistema de col·lectors d’aigües residuals que es troben instal·lats a diferents punts del municipi provoquen diversos abocaments que puntualment s’afegeixen als episodis de pluges intenses i en altres casos de forma contínua, com és el cas del barri Can Vilalba.

Les actuacions de l'ACA es centraran en:

  • Millora del col·lector d’aigües residuals del Torrent Rector, tenint en compte també l’estació de bombament que impulsa les aigües residuals que discorren pel Torrent Gran d’Abrera fins al col·lector del Torrent Rector.
  • Millora del col·lector d’aigües residuals del torrent Sant Hilari.
  • Solució per a la connexió del col·lector d’aigües residuals del nucli de Can Vilalba a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals.
  • Millora del sobreeixidor de l’estació de bombament principal del sistema Abrera: instal·lació d’elements de retenció de sòlids al sobreeixidor i canalització fins al riu Llobregat, preveient la instal·lació d’una clapeta a la sortida que impedeixi l’entrada de l’aigua del riu en cas de crescuda.

 

Sistema de sanejament

El sistema de sanejament s'inicia als punts d'ús de l'aigua, ja siguin domèstics, comercials, industrials... Les aigües residuals es recullen al clavegueram, que gestionen els municipis. Aquesta part del sanejament és la que s'anomena "sanejament en baixa". A continuació, el clavegueram municipal connecta amb la xarxa de col·lectors que transporten les aigües residuals a les depuradores. És el que s'anomena "sanejament en alta".


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00