Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Seguretat alimentària

SALUT PÚBLICA

7/6/2020

L'Ajuntament d'Abrera es suma a la commemoració del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària que se celebra avui diumenge 7 de juny

L'Ajuntament d'Abrera es suma a la commemoració del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, que se celebra avui diumenge, 7 de juny. Declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides és una data per recordar la importància de treballar per reduir les malalties que són transmeses pels aliments.  L'actual pandèmia per la COVID-19 ens recorda la importància de mantenir unes estrictes mesures d'higiene a tota la cadena alimentària, i que la seguretat alimentària és un concepte integral a on salut, medi ambient i el benestar animal estan inclosos.

Malgrat el gran abast de la pandèmia, fins ara no hi ha hagut cap notícia de transmissió de la COVID-19 a través del consum d’aliments. Per tant, segons que ha afirmat l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, no hi ha proves que els aliments representin un risc per a la salut pública en relació amb la COVID-19. La via principal de transmissió de la COVID-19 és entre persones, principalment a través de gotes respiratòries que les persones infectades escampen quan esternuden, tussen o exhalen.
El coronavirus no pot créixer en els aliments, necessita un ésser viu per multiplicar-se. Tot i que el virus pot sobreviure en objectes i superfícies, no se sap quant de temps pot sobreviure en els aliments i quina quantitat de contaminació faria emmalaltir una persona.   

El maneig dels envasos d'aliments és una causa poc probable de la COVID-19. En condicions experimentals, el virus pot sobreviure en diverses superfícies com el plàstic o el cartró que s’utilitzen en els envasos, però és poc probable que aquest tipus d’exposició sigui suficient perquè emmalalteixi una persona. 
La millor manera d’evitar la COVID-19 és mitjançant bons hàbits d’higiene. Rentar-se sempre les mans amb aigua i sabó durant almenys vint segons i assecar-les bé amb una tovallola neta, després de comprar, abans de manipular els aliments i durant la preparació, abans de menjar i després d’utilitzar el bany. Tots els equips i superfícies utilitzades per a la preparació d'aliments han de ser rentades i desinfectades.

  •  Quatre normes per garantir la seguretat dels aliments que preparem. Feu clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions i mesures preses per l'Ajuntament per la prevenció i contenció del coronavirus. Feu clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00