Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple Municipal telemàtic de l'Ajuntament d'Abrera. 28 de maig de 2020

AJUNTAMENT

30/5/2020

El Ple Municipal aprova per unanimitat una moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan i empreses auxiliars proveïdores

El primer punt de la sessió va ser una moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan i empreses auxiliars proveïdores, presentada per tots els grups municipals: PSC, ERC, Alternativa d'Abrera, Abrera en Comú, Ciutadans i els sindicats CCOO i UGT. Josep Maria Romero i Carlos de Pablo, representants d'ambdós sindicats, respectivament, van intervenir en el ple, després de la lectura de la moció, a càrrec de l'alcalde, Jesús Naharro.

Els grups municipals van agraïr als dos representants sindicals la seva participació en el ple i van expressar el seu total suport i solidaritat als treballadors i treballadores de Nissan. Els grups van aprovar per unanimitat la moció i van destacar en les diferents intervencions que Abrera està amb els treballadors i treballadores de Nissan.

 

Podeu llegir seguidament el text de la moció:

Atès que actualment a Abrera tenim moltes empreses lligades al sector de l’automoció que compten amb una important plantilla de persones i que per aquest sector l’any 2020 serà complex i incert.

El Ple de l’Ajuntament també observa amb preocupació les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, i que afecta més de 20.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

Tots els grups municipals PSC, ERC, Alternativa d’Abrera, Abrera En Comú i Ciutadans volem manifestar que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.

Atès l’impacte que aquesta situació pot tenir a l’ocupació, tant a les empreses de fabricació com als proveïdors d’aquestes i l’impacte que pot tenir a la comarca en general i al nostre municipi en particular.

Per tot això, es proposa al Ple de l'Ajuntament l’adopció dels ACORDS següents:

1.- Els grups integrants de l’Ajuntament d’Abrera manifesten el seu total suport als treballadors i treballadores de Nissan, que, des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, i Sant Andreu de la Barca.

2.- El Ple de l’Ajuntament insta totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.
3.- Per tot això, l’Ajuntament d’Abrera insta la direcció de Nissan a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigeix ​​una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.

4.- Donar trasllat d'aquests acords als sindicats d’empresa, a la Unió d’empresaris d’Automoció de Catalunya, al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Indústria.

 

 

Malauradament, l'aprovació d'aquesta moció va coincidir amb la confirmació, per part de la patronal japonesa, del tancament de les plantes a Catalunya, concretament a Sant Andreu de la Barca, la Zona Franca i Montcada i Reixac, que donen feina directa a més de 3.300 persones, i més de 20.000 persones de forma indirecta.

Ple per videoconferència i retransmissió a Ràdio Abrera

A causa de les mesures preses per la prevenció i contenció del coronavirus, la sessió ordinària del Ple Municipal del dijous, 28 de maig de 2020, es va dur a terme mitjançant videoconferència.

Com sempre, a Ràdio Abrera vam oferir-vos en directe la retransmissió del ple de l’Ajuntament d’Abrera, que podeu tornar a sentir i descarregar a la programació “A la carta” a radioabrera.cat fent clic aquí i a l’aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00