Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Escola Bressol Món Petit
 • Escola Bressol Món Petit

EDUCACIÓ

29/5/2020

S'estudia la reobertura de l'Escola Bressol Municipal Món Petit d'Abrera en Fase 2 amb un qüestionari a les famílies usuàries

Les escoles bressol podran reobrir les seves instal·lacions a partir de l’inici de la Fase 2 de la desescalada, sempre que es garanteixi el compliment de les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene. Des de l'Ajuntament d'Abrera s'està analitzant la reobertura de l'Escola Bressol Municipal Món Petit i s'ha enviat un qüestionari a les famílies usuàries per conèixer la seva situació i dur a terme una correcta reorganització del centre.

Les mesures sanitàries que s’han de prendre obliguen a un funcionament força diferent de l’habitual i no permeten atendre la totalitat dels infants escolaritzats. Així, no es podrà obrir el grup de nadons degut a la immaduresa del seu sistema immunitari i dels grups de P1 i P2 màxim es permeten 5 infants per aula. Per això, si no es pogués atendre tota la demanda s’haurien de prioritzar els infants en situació socioeconòmica de major vulnerabilitat i els infants els pares o mares dels quals necessitin del centre com a mesura de conciliació de la vida laboral i familiar.

Les famílies han d’omplir el qüestionari i retornar-lo omplert, escanejat o fotografiat, al correu electrònic abrera@cavallcartro.cat, màxim dimecres 3 de juny. Podeu accedir-hi fent clic aquí.

 

I per a qualsevol dubte adreceu-vos si us plau a:

 

Escola Bressol Municipal Món Petit

T. 673  22 49 52

de 9 h a 17 h

email: abrera@cavallcartro.cat

 

Servei d'Educació

T. 93 770 47 32 - 93 770 03 25

email: educacio@abrera.cat

 

Preinscripció oberta pel curs 2020-21

Recordem que fins el 12 de juny està oberta de forma telemàtica el període de presentació de sol•licituds per optar a una plaça de cara al curs vinent a la nostra Escola Bressol Municipal Món Petit. I a partir del dimarts 2 de juny també es podran tramitar presencialment al centre amb cita prèvia.

L’oferta de places no s’ha reduït en funció de noves mesures de seguretat (amb ràtios més baixes per aula, per exemple) que puguin dictaminar les autoritats competents amb motiu de la COVID-19. En el cas que sortissin noves instruccions que puguin alterar l’oferta informarem les famílies i pendrem les mesures pertinents. 

El tràmit es pot fer online. Tota la informació està disponible en aquest web a la secció de serveis i educació (abrera.cat/serveis/educacio). Les famílies hauran d’omplir la sol·licitud en suport informàtic (feu clic aquí) i adjuntar la documentació necessària escanejada o fotografiada. Aleshores, el centre ja ho rebrà tot directament. 

Per a les famílies que no disposen de connexió a Internet o no saben com fer el procediment online, està previst que l’escola obri entre el 2 i el 12 de juny per rebre de manera presencial les sol·licituds. Ara bé, si una família vol presentar físicament la petició, caldrà demanar hora, ja sigui trucant o a través de correu electrònic.

 

Quina documentació és necessària presentar?

 • Qüestionari complementari a la sol·licitud de preinscripció on s’assenyalaran els serveis escollits.
 • Còpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
 • Còpia del llibre de família (pàgines on consten els pares, tutors o guardadors i l’infant a escolaritzar) o altres documents relatius a la filiació.
 • Còpia de la Targeta Sanitària Individual (TSI) de l’infant en cas que en tingui.
 • Altres documents acreditatius dels criteris al·legats a la sol·licitud de preinscripció.

 

Quines mesures caldrà prendre en la preinscripció presencial?

En aquests casos, al centre hi ha d’anar preferiblement només una persona per fer la preinscripció. Caldrà anar-hi amb mascareta i guants i portar la documentació en un sobre. També es recomana que les famílies portin el seu propi bolígraf. Si qui ha de fer la preinscripció són persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o bé tenen símptomes de Covid-19, poden autoritzar per escrit a una altra persona perquè porti la documentació al centre.

L’escola serà un lloc segur perquè s’haurà netejat prèviament i es netejaran diàriament els espais utilitzats, es ventilaran de manera periòdica les instal·lacions, s’utilitzaran mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials i guants per al personal d’atenció al públic, així com gel hidroalcohòlic.

Caldrà seguir les instruccions del personal del centre per accedir i sortir de l’edifici, i esperar a l’exterior les indicacions per poder accedir-hi, sempre respectant la distància de seguretat (2 m).

 

Com sabré els resultats del procés de preinscripció?

Les publicacions amb els resultats del procés de preinscripció (llistes de sol·licituds amb la puntuació, llista d’admesos, etc.) es podran consultar per internet a abrera.cat/serveis/educacio. No es penjaran físicament al centre. 

 

Podré visitar els espais de l’escola bressol?

L’Escola Bressol Municipal Món Petit només pot obrir per fer la preinscripció, no pot fer portes obertes o visites als pares/mares. El centre ha fet un vídeo per donar a conèixer el projecte educatiu, els serveis que ofereix, l’equip educatiu i les instal·lacions. El vídeo el podeu veure a la part inferior d'aquesta pàgina,

 

Calendari del procés:

 • Publicació de l’oferta: 20 de maig.
 • Presentació de sol·licituds (telemàtica): del 21 de maig al 12 de juny.
 • Presentació de sol·licituds (presencial amb cita prèvia): del 2 al 12 de juny (matins: de 9 h a 11 h i tardes de dimarts i dijous: de 15 h a 17 h).
 • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació provisional: 17 de juny.
 • Termini per presentar una reclamació a la puntuació provisional (telemàtica o presencial amb cita prèvia): 18 de juny (matí: de 9 h a 11 h i tarda: de 15 h a 17 h).
 • Sorteig públic en cas d’empat: 19 de juny ( a les 10 h a la Casa de Cultura d’Abrera).
 • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació definitiva dels infants admesos i, si escau, de la llista d’espera: 22 de juny.
 • Període de matrícula (telemàtica o presencial amb cita prèvia): del 23 al 30 de juny (matins: de 9 h a 11 h i tardes de dimarts i dijous: de 15 h a 17 h).

Els espais que podeu trobar a l’Escola són:

 • Aules nadons: comptem amb 2 aules d’una ràtio de 8 infants per aula.
 • Aules 1-2 anys: comptem amb 4 aules d’una ràtio de 13 infants per aula.
 • Aules 2-3 anys: comptem amb 4 aules d’una ràtio de 20 infants per aula.
 • Aquestes ràtios podrien variar en funció de noves mesures de seguretat per la prevenció i contenció de la COVID-19. En el cas que sortissin noves instruccions informarem les famílies i pendrem les mesures pertinents.
 • Espais comuns, sales polivalents i menjadors on amb diferents materials d’elements naturals, quotidians i reutilitzables es desenvolupen les activitats diàries.
 • Cuina: Disposem de cuina pròpia amb menús revisats per dietistes professionals i amb menús especialitzats per a infants amb al·lèrgies i intoleràncies.
 • El Jardí: Durant l’any 2018 i en el marc d’un projecte participatiu de la comunitat educativa del centre, es va realitzar l’ampliació i la millora del jardí, convertint-lo en un espai més d’aprenentatge; que ens permet interaccionar amb l’entorn, amb elements naturals i estimular la psicomotricitat dels infants. També s’hi contempla un espai destinat a treballar el projecte de l’hort. Amb ell, s’acompanya que els infants tinguin respecte i cura de les plantes sent protagonistes de tot el procés (plantar, regar i recollir) tot potenciant el menjar saludable.

 

Jornades i serveis que s'ofereixen:

Són 3 les jornades que oferim: matí (de 9 h a 12 h), completa (de 9 h a 12 h i de 15 h a 18 h) i tarda (de 15 h a 18 h).

Els serveis que s’ofereixen són els d’acollida (de 8 h a 9 h) i de menjador (de 12 h a 15 h).

 

Altres serveis de l’Escola Bressol Municipal són: el servei psicopedagògic i l’espai familiar amb tallers i xerrades. A més, col·labora de manera coordinada amb el CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), l’EAP (Equip d’Assessorament i Orientació Psciopedagògica) i els serveis socials de l’Ajuntament d’Abrera.

També l’AMPA forma part del nostre dia a dia. És una part molt important i activa dins l’escola, doncs treballem conjuntament per a organitzar les celebracions populars i les festes de l’escola; així com també ofereix activitats pels infants com tallers i espectacles.

 

  

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00