Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Setmana Sense Fum 2020

SALUT PÚBLICA

20/5/2020

Dins la XXI Setmana Sense Fum amb el lema "Desconnecta't de la cigarreta, endollat a la vida" es pot fer una enquesta sobre el tabac

Un anymés l'Ajuntament d'Abrera participa a la XXI Setmana Sense Fum, que se celebrarà del 25 al 31 de maig de 2020, amb el lema "Desconnecta't de la cigarreta, endollat a la vida". Al Centre d’Atenció Primària del nucli urbà d’Abrera es disposa d'un professional format en deshabituació tabàquica que pot ajudar a totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar. En aquests moments, i donada l'excepcionalitat orginada per la crisi sanitària del coronovarius, s'està estudiant com adaptar aquestes visites que properament, podrien realitzar-se a través de videoconferècia.  Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 770 25 61. Trobareu la informació referent al Programa d'Atenció Primària Sense Fum fent clic aquí i als enllaços i documents que trobareu al final d'aquesta pàgina.

El  consum de tabac mata 10.000 persones cada any a Catalunya, i malgrat que la Covid-19 ha afectat la nostra vida en molts aspectes, continua sent important l'abordatge d'aquesta temàtica, adaptant-nos a la nova realitat.

 

Webinar de l'AECC sobre el tabac

El proper dijous 28 de maig l'AECC organitza el webinar 'Tabaco, un problema sanitario y social' amb l'objectiu d'apropar-nos a les patologies més comuns associades al tabaquisme, podeu consultar tota la informació fent clic aquí.
 
Es parlarà de malalties respiratòries associades al consum de tabac i de com en cas de patir un càncer de pulmó el avenços influeixen en la supervivència i finalment es parlarà de recursos per deixar de fumar.

 

Objectiu de la Setmana Sense Fum

La Setmana Sense Fum té com a objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar-lo i poder gaudir d'un ambient lliure de fum. És una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya.

Aquest any, 2020, es vol dirigir el lema dirigir el lema "Desconnecta't de la cigarreta, endollat a la vida" a la població jove, a la prevenció de l'inici del tabac, especialment amb les altres formes de fumar (cigarretes electròniques, catximba/xixa, cigarretes fetes a mà, etc). Per escollir el lema d’aquest any 2020, es va organitzar un concurs obert a tots els estudiants de la facultat de Comunicació de 3r i 4t, de les Universitats de Catalunya, i els membres de l'organització de la Setmana Sense Fum en van seleccionar el guanyador

 

Què penses sobre el tabaquisme? Participa a l'enquesta online

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Abrera s'anima a tota la  població major de 14 anys a fer l'enquesta online que estarà activa fins al 25 de maig. Podeu accedir-hi fent clic aquí. L'objectiu d'aquesta enquesta és conèixer el consum i l‘opinió de la població general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. Amb la informació recollida es realitzarà un informe que es farà públic abans de començar la Setmana Sense Fum que enguany es celebrarà del 25 al 31 de maig de 2020.

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos! 

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00