Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Continuem treballant conjuntament amb el CAP i la direcció de la residència Canigó pel benestar dels i les residents i treballadors i treballadores del centre. La infermera Marian Fenández i el doctor Juan Miguel Cuenca, preparats per visitar la residència
 • Continuem treballant conjuntament amb el CAP i la direcció de la residència Canigó pel benestar dels i les residents i treballadors i treballadores del centre
 • CAP d'Abrera

  + 8

 • Dia de la Infermeria
 • LMS i eConsulta
 • Pla de medicació durant el confinament per coronavirus
 • Cartell lliurament mascaretes
 • Què és el Coronavirus (català)
 • Com us heu de rentar les mans correctament
 • A Abrera, llencem els guants i mascaretes al contenidor de Rebuig!
 • Regidoria de Comunicació. Ajuntament d'Abrera

SALUT PÚBLICA I BENESTAR

19/5/2020

L'Ajuntament continua treballant amb el CAP d'Abrera, que s'ha adaptat per continuar oferint atenció sanitària de forma eficient i segura

Des de que va començar l’Estat d’Alarma el passat 13 de març, des de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant conjuntament amb el Centre d’Atenció Primària d’Abrera per tal que pugui atendre, de la manera més eficient i segura els nostres veïns i veïnes.

 

En aquesta línia, des de l'Ajuntament ens reunim dos cops per setmana amb la direcció del CAP d'Abrera i també amb l'equip directiu de la residència Canigó per la prevenció i contenció de la Covid-19. El personal sanitari del nostre ambulatori visita el centre abrerenc diàriament per fer seguiment de l'estat de salut de les persones del centre, residents i professionals.  

 

Els professionals sanitaris treballen a la residència amb el vehicle que des de l'Ajuntament hem posat a la seva disposició gràcies a la col·laboració de les empreses SEAT i Respiro, i agraïm l'esforç que des de molts sectors s'està reaitzant per combatre aquesta pandèmia. Trobareu més informació fent clic aquí.

 

Agraïment del CAP pel suport rebut

Per la seva part, el coordinador de l’Equip d’Atenció Primària d’Abrera i metge de família, el doctor Josep Alins, ha ressaltat en declaracions a Ràdio Abrera, el suport de l'Ajuntament amb una "col·laboració total per parlar dels temes que afecten el centre i ajudar-nos en tot el que necessitem", així com a la població per les mostres de suport rebudes a través de l’entrega de “mascaretes i protectors oculars”.

 

També des de l'Ajuntament hem engegat una iniciativa perquè les famílies i els infants d'Abrera puguin fer arribar als professionals sanitaris escrits i dibuixos de suport i agraïment per la seva tasca diària. Els podeu enviar fins el dimarts 26 de maig al correu electrònic biblio@abrera.cat i nosaltres farem arribar totes les vostres creacions als següents centres sanitaris: al CAP d’Abrera del Nucli Urbà i ambulatoris dels Barris, a la Residència Canigó d'Abrera, a l'Hospital Sant Joan de Déu i al Sagrat Cor de Martorell. Trobareu més informació fent clic aquí.

 

Adaptació de l'atenció sanitària al nostre municipi

Donada la situació d’excepcionalitat originada per la crisi sanitària del coronavirus, des de l'Institut Català de la Salut s'han anat adoptant noves mesures en els centres sanitaris segons la disponibilitat dels i les professionals,  per garantir les condicions d'eficiència i seguretat en la prestació de l’assistència sanitària dels veïns i veïnes del nostre municipi.

 • El CAP del nucli urbà (c. de Manresa, 9-15) atén de dilluns a divendres de 8 h a 20 h. La programació de visites està ajornada i es funciona amb el sistema de cites al dia amb agenda única, i les receptes es poden renovar telefònicament. S’atenen urgències, injectables i revisions d'infants amb vacunacions programades.
 • Podeu trucar al telèfon del CAP del centre urbà, al 93 770 25 61 dins l'horari o a la centraleta unificada dels CAP's el 93 326 89 01.
 • Els consultoris dels barris de Can Vilalba i Santa Maria de Vilalba estan tancats com a mesura de prevenció i contenció del coronavirus.
 • Els dissabtes, diumenges i festius cal adreçar-se al CAP d’Esparreguera (de 8 h a 20 h). Fóra d'aquest horari: truqueu al 061 CatSalut Respon o adreceu-vos al CUAP la Solana de Sant Andreu de la Barca o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 h a 8 h).
 • Es recomana a la ciutadania que contacti de manera telemàtica amb l'aplicatius La Meva Salut (LMS) i l’eConsulta. Si encara no hi teniu accés, demaneu-lo al telèfon gratuït 900 05 37 23 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 h)
 • El 061 Salut Respon és el telèfon per atendre consultes específiques sobre el coronavirus. També s'han habilitat els aplicatius 061Cat Salut i StopCovid19Cat.I podeu consultar l'espai web canalsalut.gencat.cat/coronavirus.  

 

El doctor Alins apunta que, en aquests moments, al CAP d'Abrera es troba en un impàs i en plena fase de reconstrucció. Destaca que "les dues ensenyances que ens emportem d’aquesta pandèmia  és que haurem de potenciar l’atenció a la patologia aguda i l’atenció a la patologia domiciliaria forma habitual”.

 

Respecte a l'anomenada "nova normalitat" assegura que "el món virtual adquirirà un protagonisme molt important". De fet, durant els darrers dos mesos des del CAP d'Abrera ja s'estan potenciant sistemes que augmenten l'accessibilitat al centre com l'e-consulta, i s'han passat de 300 consultes telemàtiques durant el mes de març a 1.300 consultes a l'abril. I també s'haurà d'apostar per la videoconferència entre metge i pacient per fer les consultes.

 

Evolució de la Covid-19 a Abrera

Respecte a l'evolució de la Covid-19 a Abrera, el doctor Alins ha apuntat que “som un dels centres amb el nivell de mortalitat més baixos, tenint el número més important de contagis a la residència Canigó", i respecte a l'afectació dins el personal del centre, "es van detectar tres casos positius al principi de la pandèmia, que ja s'han recuperat, i ara treballem amb el 100% de la plantilla". Això ha estat, segons Alins, "gràcies a les mesures correctores de triatge incorporades al centre des del primer moment de la pendèmia".

 

Segons va informar diumenge el nostre alcalde, Jesús Naharro, les darreres dades indiquen que en aquests moments a Abrera "tenim 89 casos positius confirmats, 5 d'ells es troben hospitalitzats, i 16 víctimes mortals, i s'està a l'espera de rebre, per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat, les dades de persones que han superat la malaltia”. Del total de casos positius, 35 estan registrats a la Residència Canigó, juntament amb 13 de les 16 víctimes mortals.

 

Alins també ha anunciat que en els pròxims dies s’incorporaran noves eines al CAP d'Abrera per tal de detectar nous pacients i evitar així cadenes de transmissió de la Covid-19, els coneguts com PCR, que suposaran "un gran avanç a l’hora de fer diagnòstics més acurats i precisos".

 

 

Símptomes i mesures de prevenció del coronavirus

Als símptomes ja coneguts com tos improductiva, dolor articular, febre, dificultat respiratòria i malestar general, aquestes darreres setmanes s’han afegit nous símptomes de la Covid-19 com manca de gust i  d’olfacte, o la presència de gastroenteritis. Davant de qualsevol sospita de que pugueu estar patint aquesta malaltia heu de trucar a l’ambulatori, i des d’allà us informaran de com heu d’actuar.

 

Els experts sanitaris segueixen insistint en que no abaixem la guàrdia, i tinguem molta precaució. Les mesures més importants per evitar contagis són:

 • Higiene de mans (ja sigui amb sabó o gel hidroalcohòlic)
 • Ús de mascaretes
 • Mantenir la distància de seguretat de 2metres

 

Entrevista a Ràdio Abrera

Podeu recuperar l'entrevista emessa a Ràdio Abrera aquest dimarts 19 de maig al coordinador de l’Equip d’Atenció Primària d’Abrera i metge de família, el doctor Josep Alins a la programació "A la carta" de la nostra emissora fent clic aquí o a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

LMS i eConsulta

 

Pla de medicació durant el confinament per coronavirus

 

Cartell lliurament mascaretes.jpg

 

Què és el Coronavirus (català)

 

Com us heu de rentar les mans correctament

 

A Abrera, llencem els guants i mascaretes al contenidor de Rebuig!

 

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos! 

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00