Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Riu Llobregat. Abrera

MEDI AMBIENT

18/5/2020

La Comunitat d'Usuaris de la Cubeta d'Abrera participa per primera vegada en la comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat

La Comunitat d’Usuaris d’Aigües Subterrànies de l’Aqüífer de la Cubeta d’Abrera (CUACAB), de la qual en forma part l'Ajuntament d'Abrera i que està presidida per l'alcalde, Jesús Naharro, ha participat per primera vegada la Comissió de Desembassament del Sistema Ter-Llobregat convocada de forma telemàtica per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el dijous 14 de maig passat.

Des de la Cubeta d'Abrera s'havia demanat des de fa temps poder participar de forma activa en aquesta comissió, ja que és l'òrgan de participació que fixa les reserves d'aigua, i com aquestes incideixen no només al Delta del Llobregat, sinó també a les àrees on es fa captació d'aigua, com és el cas de l'àrea d'Abrera.

Segons ha explicat Jesús Naharro, "saber quina quantitat d'aigua es fa al desembassament i en quin moment, ens permet preveure l'impacte que tindrà a les nostres lleres del riu, als nostres camps agrícoles i a la nostra capacitat de treure aigua de la  Cubeta d'Abrera". Naharro també ha destacat que, el fet de formar-ne part de la Comissió de Desembassament del Sistema Ter-Llobregat "sense cap mena de dubte millora moltíssim la coordinació i la planificació del nostre treball perquè tindrem és informació i capacitat a l'hora de prendre decisions".

 

Aqüífer sostenible

La Comunitat d’Usuaris d’Aigües Subterrànies de l’Aqüífer de la Cubeta d’Abrera (CUACAB) és una corporació de dret públic que vetlla pel bon estat del nostre aqüífer, per tal que l’aigua sigui utilitzada de la forma més sostenible. La Comunitat es va constituir l’any 2009 i està formada per persones físiques i jurídiques de l’àmbit de l’aqüífer que aprofiten les seves aigües, sigui per ús domèstic, industrial o agrícola.

 

L’aqüífer de la Cubeta d’Abrera, amb una superfície de 22 km2, és un aqüífer al·luvial de caràcter lliure molt vinculat al riu Llobregat. La quantitat d’aigua disponible depèn del cabal del riu i, en menor mesura, de la pluja. Anualment, i de mitjana, s’extreuen entre 16 i 18 hm3/any, dels quals un 69% per a l’abastament urbà, un 30% per als usos industrials i també per satisfer necessitats de reg en un 1%.

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00