Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Educació - Escola Francesc Platón i Sartí
 • Educació - Escola Ernest LLuch
 • Educació - Escola Abrera, Josefina Ibáñez

  + 2

 • El bus escolar dels barris modificarà la seva ruta el dijous i el divendres per les obres de la Diputació de Barcelona
 • Comença la preinscripció del curs 2020-2021 de Primària i Secundària a les escoles i a l’Institut Voltrera d’Abrera

EDUCACIÓ

12/5/2020

Comença la preinscripció del curs 2020-2021 de Primària i Secundària a les escoles i a l’Institut Voltrera d’Abrera

Demà dimecres 13 de maig de 2020 comença la preinscripció del curs 2020-2021 de Primària i Secundària a les escoles (Escola Ernest Lluch, Escola Francesc Platón i Sartí, Escola Josefina Ibáñez) i a l’Institut Voltrera d’Abrera. A causa de l'Estat d'Alarma, decretat per la prevenció i contenció del coronavirus fa gairebé dos mesos, el calendari inicial de preinscripcions va quedar ajornat. Ara tot el tràmit es podrà fer via telemàtica i de manera presencial, si les famílies no disposen d'Internet. Preneu nota!

 

Quan haig de fer la preinscripció?

En el cas del segon cicle de l’educació infantil i primària (escoles) i ESO (institut) es farà entre el 13 i el 22 de maig –a partir del 13 online i del 19 al 22 de manera presencial amb cita prèvia–.

 

Qui ha de fer la preinscripció?

Les famílies amb fills o filles que el curs que ve:

 • Començaran P3 (naixements del 2017)
 • Iniciaran 1r d’ESO (naixements del 2008)
 • Iniciaran Batxillerat (naixements del 2004) i provenen d’altres centres
 • Necessiten canviar de centre

 

Com funcionarà la preinscripció?

Fins ara les famílies presentaven les sol·licituds al centre que escollien en primera opció o a l’Ajuntament. Ara, i per primera vegada, el tràmit es podrà fer online a través de la pàgina web preinscripcio.gencat.cat. S’hi pot accedir mitjançant ordinador, tauleta tàctil o telèfon mòbil. Les famílies hauran d’omplir la sol·licitud en suport informàtic i enviades les dades obtindran un resguard de la sol·licitud. Després, caldrà enviar el resguard de la sol·licitud juntament amb la documentació necessària escanejada o fotografiada (DNI persona sol·licitant, DNI i TSI alumne/a, llibre de família...), al correu electrònic del centre educatiu que vulguin en primera preferència.

 

Així doncs:

Pas 1: Omplir sol·licitud a web preinscripcio.gencat.cat i obtenir el resguard

Pas 2: Enviar documentació al correu electrònic del centre que es vulgui en primera opció adjuntant resguard de la sol·licitud i resta de la documentació

 

I si no es disposa d’internet per fer la preinscripció telemàtica?

Per a les famílies que no tenen internet o no saben com fer el procediment online està previst que els centres obrin portes del 19 al 22 de maig per rebre de manera presencial les sol·licituds. Ara bé, si una família vol presentar físicament la petició, caldrà demanar hora al centre que han triat en primera opció, ja sigui trucant-hi, a través de correu electrònic o a través de l’aplicació de cita prèvia que trobareu a les pàgines web de cada centre. 

 

Quines mesures caldrà prendre en la preinscripció presencial?

En aquests casos, al centre hi ha d’anar preferiblement només una persona per fer la preinscripció. Caldrà anar-hi amb mascareta i guants, portar la documentació per poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud omplerta des de casa. També es recomana que les famílies portin el seu propi bolígraf. Si qui ha de fer la preinscripció són persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o bé tenen símptomes de covid-19, poden autoritzar per escrit a una altra persona perquè porti la documentació al centre. El centre serà un lloc segur perquè s’haurà netejat prèviament i es netejaran diàriament els espais utilitzats, es ventilaran de manera periòdica les instal·lacions, s’utilitzaran mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials i guants per al personal d’atenció al públic, així com gel hidroalcohòlic. Caldrà seguir les instruccions dels personal del centre per accedir i sortir de l’edifici, i esperar a l’exterior les indicacions per poder accedir-hi, sempre respectant la distància de seguretat (2m). 

  

Com sabré els resultats del procés de preinscripció?

Les publicacions amb els resultats del procés de preinscripció (llistes de sol·licituds amb la puntuació, llistes d’admesos, etc.) es podran consultar per internet a les pàgines web dels centres. No es penjaran físicament al centre. Es rebran també notificacions via correu electrònic, per aquest motiu cal comptar amb una adreça en realitzar la preinscripció. 

  

Com trio escola a distància?

Els centres només poden obrir per fer la preinscripció, no poden fer portes obertes o visites als pares/mares. Els centres han inclòs tota la informació sobre el projecte educatiu, els serveis que ofereixen, etc. a les seves pàgines web.

 

Més informació:

 

Centre educatius:

 

 

 

 

 • Institut Voltrera
  T. 612 509 622
  WhatsApp 24h per demanar cita prèvia o enviar resguard i documentació de la preinscripció telemàtica. Telèfon de 10 a 13 h per demanar cita prèvia
  http://www.insvoltrera.org
  insvoltrera@gmail.com
  Horari preinscripció presencial (cal cita prèvia):
  Del 19 al 22 de maig de 9 h a 13.30 h

 

Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: preinscripcio.gencat.cat

 

Servei d’Educació de l’Ajuntament d’Abrera: T. 93 770 03 25 i web abrera.cat

 

En els propers dies, publicarem tota la informació de la preinscripció realitva a les escoles bressol i de l'Escola Municipal de Música.

 

Abrera amb l'educació!

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00