Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Noti Pla de Desescalada - FASE 0
 • Cartell Pla de Desescalada - FASE 0
 • Reactivem el comerç local. Comprem a Abrera!

ACTUALITZACIÓ / 14.15H

11/5/2020

Abrera continua a la Fase 0 de la desescalada del pla de desconfinament per la pandèmia del coronavirus, al menys fins diumenge

El Ministeri de Sanitat del govern espanyol ha acceptat la proposta del Departament de Salut de la Generalitat perquè la Regió Sanitària Barcelona, àmbit Metropolità Sud, a la qual pertany Abrera, continui a la Fase 0 (dates revisables cada setmana).

Continuem amb les franges horàries per edats per passejar i practicar esport, els nostres comerços poden obrir amb cita prèvia i atenció individualitzada, i els establiments de restauràció amb menjar per emportar i a domicili. Sempre respectant les normes de seguretat i higiènic-sanitàries.

Les  franges horàries per edats per passejar i practicar esport són les següents:

 • De 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h poden sortir les persones majors de 14 anys i menors de 70 per practicar esport de forma individual dins el municipi, i per passejar acompanyades d'una persona amb la que es convisqui una hora i a un quilòmetre del domilici.
 • De 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h poden sortir a passejar les persones majors de 70 anys i persones dependents acompanyades d'una persona cuidadora una vegada al dia, durant una hora i a un quilòmetre del domicili.
 • De 12 h a 19 h poden sortir els menors de fins a 14 anys durant una hora al dia, acompanyats d'un adult del nucli familiar, i a un quilòmetre del domicili.

Durant la darrera setmana hem detectat hores punta amb més assistència i afluència de la ciutadania al carrer, i per això, la nostra Policia Local, ha reforçat la vigilància en diversos punts del nostre municipi juntament amb els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil per informar més i millor a les veïnes i veïns de les mesures que s’han de prendre.

 

Mesures a aplicar als establiments comercials

En declaracions a Ràdio Abrera, l'alcalde Jesús Naharro ha valorat positivament la primera setmana en la que els petits comerços d'Abrera han pogut obrir amb cita prèvia, i amb menjar per emportar i a domicili en el cas de bars i restaurants. En aquest sentit ha remarcat que "hem de reforçar el nostre teixit comercial i anar trucant-los i consultar les seves xarxes socials, perquè molts ofereixen la possibilitat de fer entrega a domicili".

 • En la Fase 0 està  permesa l'obertura de comerços amb locals de menys de 400 metres quadrats amb cita prèvia, atenció individualitzada dels clients i mesures de protecció, amb horari d'atenció preferent per a majors de 65 anys (en les franges horàries de 10 a 12 h i de 19 h a 20 h).
 • Els establiments de restauració, com ara cafeteries, bars i restaurants, només poden oferir menjar per emportar, sense consum al local i complint les mesures de seguretat, i també servei de lliurament a domicili. 
 • El Mercat Setmanal dels dimarts obrirà amb les parades d'alimentació, amb aforament limitat, mesures de seguretat i garanties sanitàries.

 

Treballem per preparar-nos per la Fase 1

Encara que continuem a la Fase 0 de la desescalada, des de l’Ajuntament d’Abrera ja s'està treballant per adaptar-se a les mesures que es podran aplicar un cop passem a la Fase 1, especialment aquelles que fan referència als establiments comercials i, més concretament, a les terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb el 50% de la seva capacitat respectant les distàncies de seguretat. 

Segons ha detallat Naharro, "sempre planifiquem amb anterioritat les mesures ja que algunes comporten un marcatge a la via pública, una actuació d’informació i una entrevista amb els propietaris dels comerços per resoldre els seus dubtes".

Des de l'Ajuntament s'estudia l'espai i l'ocupació que els bars i restaurants tenen designats actualment i s'intenta augmentar-los amb l'objectiu que puguin instal·lar el màxim nombre de taules. Per això, els serveis tècnics municipals ja estant treballant en la implementació de les mesures que les autoritats sanitàries indiquen respecte a l'ocupació de les terrasses i estan treballant en el marcatge sobre el terreny.

A més, com a mesura econòmica d’impuls dels bars i restaurants, des de l’Ajuntament no es cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública per tal d’ajudar i impulsar aquest sector tan malmès per aquesta crisi sanitària.

Des de l'Ajuntament d'Abrera també es recorda a la ciutadania que és altament recomanable l'ús de mascaretes, mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persones i complir les mesures higièniques.

 

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00