Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • La Biblioteca Josep Roca i Bros ens presenta la nova edició del concurs ‘Llegir té Premi’!
 • La Biblioteca Josep Roca i Bros ens presenta la nova edició del concurs ‘Llegir té Premi’!
 • Gaudeix de les activitats a la Biblioteca Josep Roca i Bros des de casa!

  + 3

 • Gaudeix de les activitats a la Biblioteca Josep Roca i Bros des de casa!
 • Club de cinema '3 dies amb la família'
 • Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera. Logo

PATRIMONI CULTURAL

28/4/2020

La Biblioteca Josep Roca i Bros torna a adherir-se al concurs ‘Llegir té Premi’ impulsat per la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya

Un any més s'han obert les inscripcions d’una nova edició de l’activitat ‘Llegir té Premi’ mitjançant la plataforma Legiland. Aquesta activitat està dirigida a lectors de 8 a 16 anys. Enguany s’ha previst una participació màxima de 1.500 joves, però, gràcies a la col·laboració del proveïdor del servei es facilitarà la inscripció de tot el jovent interessat a participar-hi.

D’aquesta manera, fins al diumenge 21 de juny els i les participants podran llegir de manera individual o a través d’equips (clubs de lectura) que ells mateixos creïn, les lectures seleccionades a la plataforma i optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Les persones participants podran seleccionar les obres a llegir entre 680 títols en català, castellà i anglès, també n'hi ha de lectura fàcil. Els títols a llegir es podran obtenir mitjançant la biblioteca digital eBiblioCat o estaran disponibles directament dins de la plataforma de Legiland. Un cop llegida l'obra seleccionada els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Es preveuen un seguit de premis per als lectors més actius com tauletes, rellotges intel·ligents i lots de llibres. El lliurament de premis es farà en un acte públic un cop es recuperi la normalitat i les condicions sanitàries ho permetin.

En el moment de registrar-se com a participants, els i les lectores i lectors abrerencs han d'indicar la Biblioteca Josep Roca i Bros com la seva biblioteca pública de referència, d'aquesta manera des de la mateixa biblioteca es podrà fer un seguiment de l'evolució dels usuaris.

 

Podeu consultar tota la informació sobre aquesta nova edició del concurs ‘Llegir té premi’ al web de la Biblioteca Josep Roca i Bros (fent clic aquí) i al web de Llegir té Premi (clicant aquí).

 

ACTIVITATS DE LA BIBLIOTECA D'ABRERA DURANT EL CONFINAMENT PER LA COVID-19

Us proposem continuar amb una de les activitats estrella de la nostra biblioteca; el Concurs Súper Lector. El nostres serveis continuen actius a través de l’eBiblio, on hi ha un munt de llibre virtuals per escollir! La idea es que continueu enviant el dibuixos o resums finals al nostre mail b.abrera.jrb@diba.cat. Un cop acabi tot plegat, organitzarem la Súper Festa per celebrar la fi del confinament i farem entrega dels respectius premis. No t’aturis!

 

En temps d’aïllament obligat, el desig de compartir es fa cada vegada més gran. Per això des de la Biblioteca Josep Roca i Bros us proposem que ens feu saber quins llibres esteu llegint aquests dies, i pengeu una fotografia de la vostra lectura a les xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) amb el hashtag #AbreraLlegeixaCasa. Cada divendres penjarem un vídeo recull de totes les fotografies que ens feu arribar i les penjarem a les xarxes socials de la biblioteca. Comparteix cultura!

 

A més, des de la biblioteca també s'ha volgut retre homenatge al nostre entorn amb la iniciativa “Com veus Montserrat des de casa?”. Podeu consultar l'exposició Montserrat des de casa d'Abrera clicant aquí i també l'exposició general fent clic aqui. 

 

D'altra banda podeu veure el reportatge sobre l'exposició a través d'aquest enllaç (cliqueu aquí). 

 

 El proper dilluns 4 de maig començarem un BiblioQuiz, un joc de preguntes des de les històries del perfil d'Instagram de la Biblioteca, que tindrà 4 setmanes de duració. Constarà de 4 rondes amb 5 preguntes (en farem una cada dia de dilluns a divendres)

 • Ronda 1: Literatura
 • Ronda 2: Coneixements
 • Ronda 3: 46è aniversari Biblioteca
 • Ronda 4: Música i cinema

L'endemà, el dimarts 5 de maig, comencem amb el Club de Cinema Virtual. A les 16 h ens reunirem amb una reunió virtual per comentar la pel·lícula "3 dies en família" disponible a l'eBiblio. 

Cal inscripció prèvia fent clic aquí. 

 

Finalment, des del servei bibliotecari seguim treballant per oferir-vos, properament, més activitats referents al Club de Lectura per adults, al Club de Lectura Infantil i al Cineclub de confinament. I és que com va dir J. F. Kennedy, “estimar la lectura és canviar les hores de tedi per hores d’inefable i deliciosa companyia”. Estigueu molt atents als canals de difusió oficials si no us voleu perdre detall!

  

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00