Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Continuem amb les activitats organitzades a Abrera amb la iniciativa del 'Maternem en temps de confinament'
 • Continuem amb les activitats organitzades a Abrera amb la iniciativa del 'Maternem en temps de confinament'
 • Continuem amb les activitats organitzades a Abrera amb la iniciativa del 'Maternem en temps de confinament'.

  + 1

 • Continuem amb les activitats organitzades a Abrera amb la iniciativa del 'Maternem en temps de confinament'.

ACTUALITZACIÓ. DILLUNS 27 D'ABRIL.

27/4/2020

Èxit de participació en les primeres activitats del 'Maternem en temps de confinament' a Abrera

Durant l’estat de confinament des de l’Ajuntament d’Abrera apostem per crear noves formes adaptades a cuidar del maternatge. Volem garantir el benestar de les mares i llurs nadons amb un acompanyament professional que aporti el suport necessari al moment vital en el que les mares recents es troben, així com establir una xarxa de recolzament entre la comunitat de dones que afavoreixi les experiències compartides i pugui esdevenir un lloc de trobada i creixement mutu.

 

El dimecres 22 d'abril passat vam iniciar l'espai de suport i acompanyament a l'embaràs anomenat 'Un bressol de vida' amb la col·laboració de Marina Rinaldi, Doula i assessora de làctància.

 

El dijous 16 d'abril a les 17 h vam engegar la Comunitat Virtual de suport a la gestació i a les maternitats durant l'estat de confinament amb la xerrada 'Lactar en cos i ànima' de la mà també de Marina Rinaldi. 

 

El divendres 17 d'abril vam iniciar l'espai de suport i acompanyament en el part, la lactància  i el puerperi anomenat 'Un postpart inesperat' amb la col·laboració també de Marina Rinaldi.

 

Tots tres espais amb gran èxit de participació tenint un total de 99 dones inscrites!

 

ACTIVITATS PROGRAMADES AQUESTA SETMANA

 • Hem establert que tots els dimarts de 17 h a 18 h farem un taller, una activitat o una xerrada. D'aquesta manera, el dimarts 28 d'abril de 17 h a 18 h es durà a terme el taller 'Primers auxilis infantils, l'ennuegament' de la mà de Bernat de Pablo, metge de família.
 • Degut al gran nombre de dones inscrites i amb l'objectiu de donar resposta a les inquietuds i interessos de les mares embarassades, tots els dimecres d'11.30 h a 12.30 h farem un NOU espai setmanal d'acompanyament a l'embaràs durant el confinament anomenat 'Bressol de vida'. Comptarem amb la col·laboració de Marina Rinaldi.
 • Seguim oferint-vos tots els divendres d'11.30 h a 12.30 h, l'espai setmanal 'Un postpart inesperat' per tractar tots aquells aspectes relacionats amb la gestació, lactància, part i postpart i en el que t'animem també a poder participar per compartir la teva experiència i fer més propera i enriquidora la comunitat!

 

INSTAGRAM: @activat_abrera

 

 

MATERNAR

Maternar és cuidar des de l’amor, és establir vincles sans i afectius profunds amb els fills i les filles, és saber-se totalment responsable de la vida de l’altre. És un fer a través del cos, bressolant, acollint i tenint cura de les necessitats bàsiques de l’altre i és un sentir, de pensaments i emocions que acompanyen aquest rol que transforma a qui l’escull i l’acull.

 
No hi ha una sola manera de maternar, doncs son diverses les realitats personals que poden portar a vetllar pels fills i les filles de diverses maneres i amb diferents estils, però es relaciona directament en poder reconèixer i atendre les necessitats dels fills i les filles per a un desenvolupament harmònic de totes les seves dimensions vitals, oferint cura, educació, protecció, aliment i seguretat emocional.

 

VINCLE AFECTIU

D’aquesta manera es forja un vincle primari des del que l’infant aprèn a relacionar-se amb el món i amb la seva pròpia persona i des del que establirà els vincles posteriors en les relacions futures que estableixi, mantenint-se doncs, sempre present i essent de vital importància la resta de la seva vida.

Tan rellevant és aquesta etapa i la consolidació del primer vincle amb la figura cuidadora de referència pel nadó, que cal oferir els recursos i facilitar maternar en termes de qualitat a qui realitza aquesta funció, facilitant i acompanyant, tot donant-li el lloc valuós que aquesta tasca ocupa per la vida de cada infant de la nostra comunitat i del futur ciutadà adult i actiu que serà demà.

COMPROMÍS COMUNITARI

Així doncs, maternar no es fa en solitari. Maternar té a veure també amb la xarxa que ho fa possible, la tribu, la comunitat que sosté, acompanya i facilita, doncs els nostres fills i filles necessiten mares i pares presents, conscients, equilibrats, segurs i feliços i per tant cal cuidar de les persones que cuiden.

 
En aquest moment que ens toca viure, en el que tancar-nos a casa i aïllar-nos de la resta és la mesura que ens cuida i ens protegeix, no podem oblidar-nos de les dones que alhora, viuen aquesta situació amb l’experiència de la maternitat, que les travessa per complert no només pel seu nou rol, sinó pel que els processos biològics propis també suposen; l’embaràs, el part, puerperi i alletament i com aquesta influència entre el que és biològic i el que és social s’ha de cuidar per l’etapa vital que suposa per a mares i nadons.

 

COMUNITAT DE SUPORT A LES MATERNITATS DURANT L’ESTAT DE CONFINAMENT

Des de la Regidoria d’Infància i la Regidoria d’Igualtat ens disposem a engegar una comunitat virtual de suport a les maternitats durant l’estat de confinament en la que oferir diverses propostes per generar espais d’acompanyament professional en termes de salut i benestar de la mare i el nadó, així com en relació amb nodrir el seu vincle.


Per altra banda, aquesta plataforma és presenta com un canal de comunicació entre les pròpies dones per tal de connectar-les i crear sinergies i complicitats entre elles, per compartir experiències i fer-se suport durant l’estat de confinament i en les diverses etapes que viuen i comparteixen tot acompanyant-se en el camí de la maternitat i la criança.

 
Generalment aquests espais, presencials en estat normal, es donen des dels diversos grups de criança, de suport a la lactància i altres activitats ofertades des de l’Ajuntament o àmbit de la salut, adreçades al col·lectiu de dones embarassades i a mares amb nadons fins als 12-18 mesos, essent molt positius els beneficis de sentir-se acompanyades professionalment i disposar del teixit de suport d’altres dones vivint el mateix moment vital, però aquests espais s’han vist desaparèixer amb la declaració d’estat d’alarma i és per aquest motiu que replantegem el servei per no deixar desateses les necessitats de maternar en termes de qualitat i acompanyament.

 
ACCÉS A LA COMUNITAT VIRTUAL DE SUPORT A LA GESTACIÓ I A LES MATERNITATS EN ESTAT DE CONFINAMENT

Totes les dones interessades en unir-se a la comunitat “Maternar en temps de Confinament”, hauran de respondre un formulari on deixar-nos un correu electrònic per poder-les informar de les programacions i novetats, així com per facilitar el link per tenir accés a les xerrades, tallers i espai obert de suport i acompanyament “Un postpart inesperat”.

 • Es realitzaran a través de la plataforma Jitsi Meet, en la que no és necessari descarregar cap aplicació o disposar d’un compte associat, tan sols accedir a través del link facilitat.
 • La durada de cada sessió serà d’una hora en horari de matí o tarda.
 • Durant les sessions i espais plantejats només es veurà la imatge de la persona ponent i/o de la seva pantalla si comparteix alguna presentació, vídeo o altre recurs. Les participants entraran amb el micròfon silenciat i amb la càmera apagada.
 • En el cas de les xerrades, es disposarà d’una estona final en què les participants podran intervenir a través del xat per fer la posta en comú, compartir experiències, preguntar dubtes i poder resoldre i comentar amb la professional que ens acompanyarà.
 • En el cas dels tallers, en funció de la seva temàtica i format, la ponent establirà el tipus i espais de participació, a través del xat, podent ser aquesta contínua o al final del taller com en el cas de les xerrades.
 • En el cas de l’espai “Un postpart inesperat” de suport a l’embaràs, lactància, cura i criança del nadó i puerperi, la participació a través del xat amb la persona referent, serà contínua i fluida, entre totes les participants, per tal de crear un espai des del que atendre i compartir conjuntament les particularitats de l’estat de confinament i embaràs-postpart.
 • Les sessions de xerrades i alguns tallers podran ser enregistrades.
 • L’accés a cada proposta serà sempre voluntari i a lliure elecció de les dones. Pot ser que hi hagi unes temàtiques que pel moment vital que travessa cada una o els nadons, siguin més o menys necessaris o oportuns i per tant, es participi només a una part del contingut.
 • Posteriorment a les sessions de xerrades o tallers, us demanem que pugueu respondre a una enquesta de valoració per tal d’avaluar l’activitat i conèixer la vostra opinió.
 • Un cop finalitzi l’Estat d’Alarma per la COVID-19 i s’aixequin les restriccions de confinament, finalitzaran les propostes de la plataforma virtual, animant a les dones a continuar participant dels recursos, activitats i serveis disponibles de la seva comunitat local.

  

QUÈ NECESSITEN LES DONES?

 A través d’aquest formulari (feu clic aquí) volem conèixer quines són les inquietuds, demandes i necessitats de les dones interessades a poder accedir i participar d’aquesta iniciativa, per tal de programar en funció a aquestes i procurar oferir els continguts que més els puguin ser d’utilitat.

 

 Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00