Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • activitats a casa
 • Activa't a Abrera! Seguiu el nou perfil d'Instagram de l'Ajuntament i tindreu al vostre abast totes les activitats que podeu fer des de casa
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! Associació Cultural Bailamos?

  + 12

 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! Vive y Baila
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! Associació Cultural Pas a Pas
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! AMPA Josefina Ibáñez
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! AMPA Josefina Ibáñez
 • AECC d'Abrera
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! Colla de Diables Bram de Foc
 • polseres Alzheimer
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! Vive y Baila
 • Les entitats d'Abrera no s'aturen! Vive y Baila
 • Lliurem a Can Vilalba els carnets acreditatius per a les persones que poden alimentar els gats de carrer
 • Imatge noti WhatsApp Ràdio Abrera
 • Envia un missatge d'àudio de WhatsApp a Ràdio Abrera

ENTITATS

22/4/2020

Les entitats locals continuen amenitzant el confinament amb les seves propostes a través de les xarxes socials

Degut al confinament decretat pel coronavirus durants les darreres setmanes, les entitats abrerenques no poden oferir les seves activitats habituals. Tot i això, no s'aturen i continuen oferint propostes i activitats a través de les seves xarxes socials. Unes propostes de les que ens fem ressó a través de Ràdio Abrera i de les xarxes socials de l’Ajuntament (a Twitter @AbreraInforma i a Instagram @Abrerainfo i @activat_abrera).

 

Des de l'Associació de Veïnes i Veïns de Can Vilalba s'estan preparant activitats i repte ens família per portar millor el confinament. En aquesta línia, per celebrar Sant Jordi han posat en marxa un repte-concurs adreçat a tota la família. Proposen que es gravin videos de com a màxim 5 minuts de mini obres de teatre que incloguin la construcció d'un decorat amb un castell amb els materials de que es disposi i que els actors i actrius hi surtin disfressats. Es concedirà un premi de cap de setmana a Portaventura per a quatre persones amb allotjament i entrada per a dos dies per a la millor obra. El jurat valorarà  el decorat, les disfresses i la interpretació. Els videos es podran enviar fins el 3 de maig a l'adreça de correu electrònic infantiles@canvilalba.com indicant nom, cognom i número de telèfon de contacte. 

 

La literatura no té límits ni coneix fronteres i els Abrecedaris es queden a casa i us la porten de primera mà. Podreu veure i sentir els escriptors i escriptores d'Abrera llegin relats i poemes tots els dimecres i divendres a les 12h a través del nostre instragram Activa't Abrera.

 

L'entitat abrerenca Amics Acollidors dels Animals ha prés tres mesures per tal de fer front a la covid-19: en primer lloc, reduir el número de voluntaris i voluntàries acreditats que donen de menjar i vigilen les colònies controlades dels nostres gats al carrer; la segona ha estat augmentar el número de menjadors i de beuradors als punts establerts i així, com a tercera, espaiar en el temps les sortides al carrer per poder portar aigua i menjar als gats, fent un total de tres sortides a la setmana per alimentadors acreditats amb els carnets expedits per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera.

 

Des que es va iniciar el període de confinament causat per la crisi sanitària del coronavirus l'Abrera Club Ciclista ofereix classes de ciclisme de sala a través del seu perfil d'Instagram i a través de l'Instagram Activa't abrera. Primerament publiquen el dia i l'hora en que tindrà lloc l'activitat i després es fa un directe. Tot aquell que tingui una bicicleta estàtica pot participar-hi! Les classes les imparteixen dos titulats del club.

 

Per la seva part la secció local de l'Associació Espanyola contra el Càncer d'Abrera continua oferint suport als malalts de càncer, familiars o cuidadors amb atenció social, suport i acompanyament, atenció psicològica i orientació mèdica i d'infermeria. Podeu trucar al 900 100 036 o accedir al web de l'AECC (clicant aquí). 

 

Des de l'Associació Naturalista d'Abrera, ANDA, ens proposen un nou repte que consisteix en identificar ocells pel seu so des de les nostres finestres, balcos o terrasses. Quants sou capaços de reconèixer? Si premeu damunt de cada ocell sona el seu cant!! Podeu consultar-lo fent clic aquí.

També ens han fet arribar un missatge d'ànims envers el confinament pel coronavirus: "ens quedem a casa. Aviat tornarem a passejar pel nostre entorn. Visitarem els nostres camps, boscos i torrents, farem neteja en el nostre riu i observarem la nostra fauna, però mentrestant...quedem-nos a casa!". 

 

El Club de Muntanya de Can Vilalba organitza tots els dimecres a les 19.h sessions de ioga a través del perfil d'Instagram @monyogui al que podeu accedir fent clic aquí.

 

L'Escola Ernest Lluch tenía programat celebrar a l'escola la Festa dels Avis a la Comunitat de petits! Els avis són una part molt important de la família! Alguns d'ells estan vivint en una residència i, en el cas d'Abrera, en la Residència Canigó. Per això es van posar en contacte amb ells per fer-los arribar una proposta de repte que els va encantar. Els hi van fer arribar dibuixos, manualitats, missatges, cartes,etc. per ajudar-los a passar aquests dies de confinament d'una manera més entretinguda.
 

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'Escola Josefina Ibáñez d'Abrera va crear l'AMPA Josefina Heart Challenge'. Des de l'AMPA la Melania Ruiz ens va explicar que la iniciativa va consistir a "inundar les xarxes socials de cor i missatges possitius i per això vam demanar que enviessin fotos dels peques, mares, pares, germans i germanes, avis i àvies, veïns, profes...  fent un cor amb les mans i si voleu un missatge positiu escrit. Amb totes elles van fer un vídeo per donar alegria i color a aquest confinament".

 

Des de l'Associació Cultural Pas a Pas ens han enviat uns vídeos de balls en línia que han fet els i les alumnes perquè tothom pugui aprendre a fer-los des de casa. Podeu veure les coreografies a les nostres xarxes. El Víctor Edo, integrant de l'entitat i membre de l'Associació de Veïns del barri de La Florida, en declaracions a Ràdio Abrera ha explicat que "volem traslladar el nostre compromís d'acompanyament i ajudar-vos en la mesura de les nostres necessitats que aquesta crisi pot generar a totes i tots els nostres associats i veïns. És la nostra responsabilitat i decisió contribuir i aportar solucions per sortir-ne junts i reforçats d'aquesta situació". 

 

La delegació d'Abrera de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFA) continua oferint el seu suport als veïns i veïnes d'Abrera que necessitin ajuda amb la cura d'un familiar afectat per aquesta malaltia durant aquestes setmanes de confinament: "Us recomanem no sortir de casa si necessiteu ajuda podeu trucar de 8 h a 20 h al telèfon 667 604 309". A banda, també continuen oferint atenció psicològica per telèfon: "durante estas semanas de confinamiento podéis llamarnos al telefono 639 81 94 40 si necesitáis asesoramiento psicológico. ¡No estáis solos!".

 

La nostra Colla Bram de Foc d'Abrera ens proposa imitar el mateix ritme d'un vídeo amb qualsevol estri que tinguem per casa (olles, cassoles, plats,... ) Ara podeu ser originals i enviar les vostres propostes a l'entitat a través de les seves xarxes socials (a Facebook Bram de Foc i a Instagram bramdefocabrera) etiquetant-los i fent-los menció.

 

L'Abrera Gimnàstic Club no para! Segueix present a tots els perfils de les xarxes socials del club i per aquest motiu l'Imma Drets ha explicat en declaracions als companys i companyes de Ràdio Abrera que durant aquests dies "mantenim la nostra activitat a través de les xarxes socials del club on estem contínuament enviant reptes, preparacions físiques, fotos en famílies i tot de novetats com ara xerrades en directe que faran que estiguis més que mai enganxat a les nostres xarxes. No t'ho perdis que no hem marxat, estem a casa però estem al teu costat!".

 

Vive y Baila tampoc s'atura! Durant aquests dies l'entitat està compartint diàriament amb els seus alumnes diferents vídeos amb coreografies de Zumba perquè practiquin, també envien classes de ioga i àudios amb meditacions per a relaxar-se i desconnectar. A més, també fan connexions via Skype per a les classes de Dansa del Ventre, de Gospel i de Fit&Core (exercicis que es fan amb un matalàs). La Rakel de Vive y Baila ens ha comentat que "no vamos a dejar de bailar, de cantar y de hacer ejercicio para mantener el cuerpo y la mente siempre bien activos. Os podéis poner en contacto con nosotras en nuestras redes sociales de Instagram y Facebook 'Vive y Baila Abrera' donde proponemos retos. ¡Os animamos a todas y todos a participar!

 

L'Associació Cultural Bailamos?, ens presenta un repte de ball! Us haureu de gravar en vídeo ballant una coreografia i després enviar-lo al 667 603 624. Amb totes les propostes que els presentem des de l'associació faran un muntatge. Quines ganes de veure'l! Des de la mateixa associació el Juan Antonio García ens anima a seguir-los a les xarxes socials "en Instagram como 'associacioculturalbailamos' y nuestro Facebook o en 'Juan Antonio García' en Facebook y en Instagram 'juanangar9576'. Estamos ahí colgando vídeos de flamenco y de zumba muy divertidos y para animaros que es nuestro propósito".

 

No deixeu de seguir les xarxes socials de les diferents entitats d’Abrera per assabentar-vos i participar en totes les activitats, reptes i propostes d’entreteniment perquè passem millor el confinament.

 

Podeu enviar-nos les vostres idees i iniciatives a comunicacio@abrera.cat o al telèfon 650 845 639. 

 

WhatsApp de Ràdio Abrera obert per a tothom!

Sabem que esteu a casa i que escolteu Ràdio Abrera, però nosaltres també volem escoltar-vos a vosaltres! Podeu enviar-nos els vostres àudios al número 637 70 82 47 i posteriorment els emetrem i els penjarem a la nostra programació "A la carta". Animeu-vos i compartiu el confinament amb nosaltres!

És molt senzill. Han de ser missatges de com a màxim 30 segons dient-nos el vostre nom i explicant-nos què esteu fent per entretenir-vos mentre us quedeu a casa. També podeu saludar o felicitar familiars i amics als que no pots veure, o demanar-nos alguna cançó.

 

Infants, joves, grans i més grans!... Tothom pot enviar els seus missatges, que posteriorment anirem emetent a Ràdio Abrera, al 107.9 de l'FM i a radioabrera.cat. A més, ja estan disponibles a la programació "A la carta" de Ràdio Abrera al web radioabrera.cat. i a l'app a través del podcast del WhatsApp de Ràdio Abrera. Recordeu, heu d'enviar la vostra nota d'àudio al 637 70 82 47.

 

Animeu-vos! Quedeu-vos a casa, escolteu Ràdio Abrera i envieu-nos el vostre missatge! 

 

Ràdio Abrera, ara i sempre... la teva veu!

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00