Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Coronavirus
  • Llaç negre

ACTUALITZACIÓ. 21.00H

13/4/2020

Afectació de la pandèmia del coronavirus o COVID-19 a Abrera: 46 persones han donat positiu en els tests i 6 persones han perdut la vida a causa del virus

Avui, novament, l'Ajuntament d'Abrera, el CAP i la Residència Canigó s'han reunit amb l’objectiu d’actualitzar la situació i realitzar el seguiment de les mesures adoptades per cadascun dels ens implicats.
Actualment, Abrera té 46 persones que han donat positiu en els tests de detecció de la COVID-19 i, malauradament, 6 persones més han perdut la vida a causa del virus. El consistori ha expressat el seu condol i ha reiterat el nostre suport als familiars i amistats. En senyal de dol, les banderes de l'Ajuntament onegen a mitja asta.

 

El CAP informa que s'han pres les mesures necessàries per atendre les persones afectades de manera adequada i s’està fent un seguiment a les veïnes i veïns que han tingut un contacte directe.

 

Segons les dades facilitades a l'Ajuntament, 3 de les 6 víctimes vivien a la residència abrerenca. Avui, dilluns 13 d'abril, de les 66 persones residents al centre hi ha 16 casos confirmats de coronavirus. La resta de persones residents al centre estan confinades amb supervisió mèdica per veure si desenvolupen símptomes. Dels 16 casos confirmats, 3 persones es troben ingressades a l'Hospital comarcal Sant Joan de Déu i 4 al centre Sagrat Cor de Martorell. Del personal que treballa a la residència, 16 persones han donat positiu en les proves de detecció.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera s'han fet les gestions necessàries per aconseguir la substitució immediata del personal afectat pel coronavirus per garantir el funcionament del centre. També hem gestionat que 3 treballadores de la residència puguin passar la nit en un hotel d'un municipi proper com a mesura de prevenció.

 

Aquestes accions se sumen a l'entrega de material al centre la setmana passada. Voluntaris de Protecció Civil van lliurar al centre 340 mascaretes, 70 equipaments de protecció homologats i tests ràpids de detecció de la COVID-19, que s'afegeixen al material cedit anteriorment.

 

També es coordinen amb la residència per a gent gran Canigó d'Abrera la realització de tasques de desinfecció per la prevenció i contenció del coronavirus a l'exterior i a l'interior del centre. Es continua treballant, juntament amb l'equip directiu del centre i el CAP d'Abrera, amb l'objectiu de preservar el benestar dels i les residents i els treballadors i treballadores de la residència. La direcció del centre ha pres les mesures preventives i organitzatives ordenades pel Ministeri de Sanitat.

 

A més, des de l'Ajuntament i la direcció de la residència continuen sumant esforços per demanar reiteradament a la Generalitat de Catalunya implicació i solucions eficaces per garantir la qualitat de vida dels i les residents del centre abrerenc.

 

Consulteu les mesures preses des de l'Ajuntament d'Abrera per fer front el coronavirus fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00