Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Parada de bus al barri del Rebato d'Abrera
 • Parada del bus al barri del Rebato d'Abrera
 • Parada de l'autobús al barri de Can Vilalba

  + 4

 • Parada de l'autobús al barri de Sant Miquel d'Abrera
 • Horari Bus Urbà durant l'Estat d'Alarma
 • Continuem realitzant diferents treballs de desinfecció a la via pública, a equipaments municipals i als contenidors del nucli urbà i dels barris
 • Continuem realitzant diferents treballs de desinfecció a la via pública, a equipaments municipals i als contenidors del nucli urbà i dels barris

MOBILITAT

9/4/2020

El Bus Urbà d'Abrera continua sent gratuït i el transport interurbà de l'ATM torna a ser de pagament a partir de demà divendres 10 d'abril

L'Autoritat del Transport Metropolità de l’Àrea de Barcelona (ATM) ha acordat que a partir de demà divendres, 10 d'abril, queda sense efecte la suspensió de pagament al transport públic. En canvi, el Bus Urbà d'Abrera continuarà sent gratuït termporalment durant l'Estat d'Alarma, segons el Decret d'Alcaldia signat el passat 2 d'abril pel nostre alcalde, Jesús Naharro. L'objectiu d'aquesta mesura és facilitar la mobilitat de treballadors i treballadores i l'accés de la ciutadania als serveis bàsics.

 

S'ha reajustat el servei de bus a la demanda

El Bus Urbà d'Abrera connecta el nucli urbà amb tots els barris del nostre municipi, amb parades a Ca n'Amat, Les Carpes, Santa Maria de Vilalba i Can Vilalba.

La ciutadania està seguint les mesures de contenció i prevenció del coronavirus i ha reduït la mobilitat dins el nostre municipi. Això s’han traduït en una disminució en un 80% dels desplaçaments diaris en la línia del Bus Urbà. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Abrera hem ajustat el servei a la demanda i el bus urbà ha reduït el servei a la meitat.

 • Consulteu el nou horari del bus urbà (vigent des del dimarts 31 de març de 2020) fent clic aquí.

 

Mesures preses pel coronavirus al transport públic

La declaració de l'Estat d'Alarma i les mesures preses per les diferents administracions per la prevenció i contenció del coronavirus ha tingut efectes en el servei del transport urbà i interurbà. Així, els autobusos i trens només admeten un terç de la seva capacitat i s'han pres mesures de desinfecció per minimitzar el risc d’infecció de coronavirus i garantir la seguretat i la salut dels usuaris i usuàries.

Des de l'Ajuntament d'Abrera també estem realitzant la neteja i desinfecció de les marquesines de les parades del bus urbà.

 

Transport públic que deixa de ser gratuït

El servei ferroviari dels FGC i les línies del servei de bus interurbà (al nostre municipi, les línies Igualada - Barcelona, Manresa - Barcelona i Montserrat Park - Martorell) de l'ATM deixen de ser gratuïtes des del 10 d'abril.

La mesura aplicada els darrers dies ha coincidit amb la restricció excepcional de la mobilitat, derivada de l'aturada de tots els sectors econòmics que fossin serveis no essencials. Per tant, es tractava de posar la xarxa a disposició d'aquelles persones dedicades a serveis essencials i autoritzades a desplaçar-se.

Des de l'ATM es recorda a tots els usuaris i usuàries que han fet ús del transport públic entre el 2 i el 9 d'abril que guardin qualsevol abonament de transport la validesa del qual estigués en marxa durant aquest interval de vuit dies. Un cop acabi el període d'emergència, es compensaran aquests vuit dies de gratuïtat (o els dies corresponents no aprofitats, en cas que el títol hagi caducat entre el 2 i el 9 d'abril), en tant que l'atenció i sol·licituds presencials estan temporalment interrompudes.

 

Consulteu totes les notícies publicades en aquest web municipal relacionades amb el coronavirus fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00