Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Més de 30 voluntàries i voluntaris de l'Abrera solidària confeccionen mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones
 • Més de 30 voluntàries i voluntaris de l'Abrera solidària confeccionen mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones
 • Més de 30 voluntàries i voluntaris de l'Abrera solidària confeccionen mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones

  + 4

 • Més de 30 voluntàries i voluntaris de l'Abrera solidària confeccionen mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones
 • Més de 30 voluntàries i voluntaris de l'Abrera solidària confeccionen mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones
 • Telèfons d'informació i atenció de l'Ajuntament d'Abrera
 • ABRERA SOLIDARIA

ACTUALITZACIÓ 17.30H / RESUM

31/3/2020

Més de 30 voluntàries i voluntaris de l'Abrera solidària confeccionen mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones

Des de l'Ajuntament s'ha fet una crida a les veïnes i veïns que vulguin donar suport a altres persones i, alhora, s'ha ofert ajuda, en el marc de l’emergència sanitària actual per la prevenció i contenció del coronavirus. La resposta ciutadana ha estat excel·lent i una de les iniciatives que s'ha iniciat és la confecció de mascaretes de roba per serveis sanitaris i d'atenció a les persones, amb més de 30 voluntàries i voluntaris.

En total, els i les cosidores voluntàries confeccionaran 1.400 mascaretes de roba. Voluntaris i voluntàries de Protecció Civil d'Abrera portaran el material per a la confecció de mascaretes, cedit per l'empresa Robin Hat de Rubí, als domicilis de les persones voluntàries, que comptaran amb un tutorial amb instruccions per a la confecció de les mascaretes.

Des de l’Ajuntament d’Abrera agraeixen la col·laboració de totes les persones voluntàries i de l'empresa Robin Hat, que va decidir aturar part de la producció de gorres de quiròfan de cotó, la seva principal activitat, per destinar els teixits i els tallers a produir mascaretes per a tots aquells membres del personal sanitari que ho necessitin sense cap cost, ni en la producció ni en l'enviament, arran d'un vídeo de l'Hospital Sant Joan de Déu, en què alguns pediatres demanaven més mascaretes perquè s'estaven quedant sense.

Un cop confeccionades, les mascaretes es portaran a l'Hospital Comarcal Sant Joan de Déu, a Martorell, per a la seva esterilització/desinfecció i posteriorment es distribuiran en diferents serveis sanitaris i d'atenció a les persones.

 

Contacta amb Abrera Solidària!

 

Afectació del coronavirus a Abrera

Segons les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i publicades al mapa interactiu que la ciutadania pot consultar, a Abrera són 9 les persones que han donat positiu en la prova de coronavirus (feu clic aquí per consultar el mapa). S’han pres les mesures necessàries per atendre els casos de manera adequada i s’està fent un seguiment a les veïnes i veïns que han tingut un contacte directe amb les persones afectades.

 

Mesures de prevenció adoptades per l'Ajuntament d'Abrera

Una de les mesures que hem pres des de l'Ajuntament d'Abrera per la prevenció i contenció del coronavirus és la realització de treballs de desinfecció en les zones de major afluència de la via pública i en equipaments municipals. Les tasques de neteja es duen a terme a primera hora del matí per evitar molèsties a la ciutadania i inclouen la desinfecció dels contenidors d'escombraries del nucli urbà i dels barris d'Abrera. També hem incrementat la recollida d'andròmines i voluminosos, que ha passat a ser setmanal, i tanquem les fonts urbanes del municipi.

 

Telèfons d'atenció a la ciutadania

Necessites contactar amb l'Ajuntament o amb atenció sanitària? Pren nota dels telèfons d'atenció a la ciutadania.

 • Ajuntament d'Abrera - Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) - Línia d'Atenció Telefònica. T. 93 770 03 25.
  Realitzeu tràmits via telemàtica a abrera.cat/tramits.
 • Serveis socials- Línia d'Atenció Telefònica.  T. 93 770 29 11
 • Policia Local d'Abrera - Línia d'Atenció Telefònica. 24 h. T. 93 770 09 81 (només urgències)
 • Abrera Solidària - T. 667 604 309. Trucades de 8 a 20 h
 • Telèfon per l'atenció sanitària pel coronavirus: 061 Salut Respon - Línia d'atenció telefònica per atendre consultes específiques sobre el coronavirus.

 

Accés urgent i excepcional a La Meva Salut i eConsulta

A causa de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, la Direcció d'Atenció Primària Costa Ponent de l'Institut Català de la Salut recomana a la ciutadania que contacti de manera telemàtica amb els aplicatius La Meva Salut (LMS) i l’eConsulta. Així, es podrà evitar el col·lapse telefònic i s'atendran les consultes.

Si encara no hi teniu accés, demaneu-lo al telèfon gratuït 900 05 37 23 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 h)
 

El 061 Salut Respon és el telèfon per atendre consultes específiques sobre el coronavirus. També s'ha habilitat l'App 061CatSalut Respon, una aplicació mòbil pública i gratuïta, adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut.

En el cas d’Abrera recordem que l’assistència sanitària està centralitzada al Centre d’Atenció Primària del nucli urbà, ja que els consultoris dels barris de Can Vilalba i Santa Maria de Vilalba estan tancats com a mesura de prevenció i contenció del coronavirus. Només s’atenen urgències, injectables i revisions d'infants amb vacunacions programades. La programació de visites està ajornada. Les receptes es poden renovar telefònicament al número 93 770 25 61.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

 Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS. Contacteu amb nosaltres a comunicacio@abrera.cat.

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00