Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • sant joan 2017 abrera

SANT JOAN

20/6/2017

Des de l'Ajuntament d'Abrera es donen consells per viure la Revetlla de Sant Joan amb seguretat

Aquest divendres 23 de juny es celebrarà la tradicional Revetlla de Sant Joan i els Departaments de Protecció Civil i Salut de l’Ajuntament d’Abrera donen alguns consells per viure una revetlla de Sant Joan amb precaució i segura.

 

Feu la festa amb seguretat

 

Per gaudir d’una de les nits més especials de l’any amb seguretat, des de Protecció Civil donen una sèrie de consells i mesures de seguretat a tenir en compte:

 

Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i tancar portes i finestres, no encengueu petards dins de casa ni us els guardeu a les butxaques, no subjecteu els petards amb les mans, ni llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses.

 

No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, no talleu el tro final de les traques ni els llanceu contra ningú. Les fogueres han de permetre el pas dels vehicles d’emergència, no feu fogueres enlloc sense l’autorització corresponent; no hi tireu papers ni teixits, ni bidons ni esprais i tampoc encengueu mai cap foguera amb líquids inflamables.

 

A més cal recordar que els productes pirotècnics s’han d’adquirir en establiments autoritzats i sota la supervisió dels adults en el cas dels nens. Podeu consultar tots aquests consells als documents que trobareu a la part inferior d’aquesta pàgina. Recordem que el telèfon d’emergències és el 112.

 

Consells saludables sobre coques de Sant Joan

 

D’altra banda, durant la revetlla de Sant Joan es consumeixen milers de coques. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació.

 

Des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Abrera es donen una sèrie de consells per a un consum òptim:

 

- Si les elaboreu, respecteu les normes bàsiques d'higiene com ara netejar, separar, coure i refredar.

- Si les compreu, feu-ho en un establiment apte per a l'elaboració o la venda d'aquests aliments.

- Trieu-ne el tipus (farcides o no) en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum.

- Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata  i si no les consumiu totalment, retorneu-les ràpidament a la nevera. Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l’adquisició en el lloc de destinació.

 

Revetlles a Abrera

 

La nit del 23 de juny hi haurà revetlles de Sant Joan a diversos punts d’Abrera: a la plaça de Pau Casals, a partir de les onze de la nit, amb el Quintet Excelsior, i als barris, a partir de les nou hi haurà sopars de germanor i revetlles als casals socials de Ca n’Amat i Can Vilalba i a la pista del parc de Santa Maria de Vilalba.

 

cartell sant joan 2017

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00