Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Ple Municipal telemàtic de l'Ajuntament d'Abrera, 26 de març de 2020
  • Ple Municipal telemàtic de l'Ajuntament d'Abrera, 26 de març de 2020

AJUNTAMENT

26/3/2020

El Ple Municipal emet un comunicat de tranquil·litat davant la pandèmia de coronavirus i de suport als i les professionals que treballen per donar atenció a la ciutadania

A causa de les mesures preses per la prevenció i contenció del coronavirus, la sessió ordinària del Ple Municipal d'avui dijous, 26 de març de 2020, s'ha realitzat telemàticament mitjançant videoconferència. L'alcalde, Jesús Naharro, ha llegit un comunicat dels grups municipals davant la situació excepcional provocada per la pandèmia de coronavirus.

Reproduïm seguidament el text del manifest dels grups municipals de l'Ajuntament d'Abrera:

 Els grups polítics que integrem l'Ajuntament d’Abrera volem enviar un missatge de tranquil·litat i serenitat a la ciutadania davant la situació difícil i sense precedents provocada per la pandèmia de coronavirus, de la qual sens dubte ens en sortirem. El 14 de març, el Consell de Ministres va decretar l'Estat d'Alarma en el Reial decret 463/2020, pel qual es declara l'Estat d'Alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.
En aquests moments és necessari que totes i tots siguem responsables. El nostre comportament individual és determinant en l'àmbit individual i col·lectiu. No sols per a nosaltres mateixos, sinó per a totes les persones del nostre entorn. La infecció per coronavirus, tot i que és lleu en la majoria dels casos, pot tenir conseqüències greus per a les persones més vulnerables. En particular la gent gran i persones amb altres problemes previs de salut.
Els serveis socials, la seguretat ciutadana, protecció civil, sanitat, espais públics i, en definitiva, totes les veïnes i veïns d'Abrera són la nostra prioritat. Una de les mesures que hem pres des de l'Ajuntament d'Abrera per la prevenció i contenció del coronavirus és la realització de treballs de desinfecció en la via pública, en els espais de major afluència ciutadana, i en equipaments com el Mercat Municipal i l'Ajuntament. També hem posat en marxa des de l'Ajuntament la iniciativa “Abrera Solidària” amb un grup de voluntaris i voluntàries que donen suport a les persones que necessiten ajuda bàsica en el marc de l’emergència sanitària actual.
Davant aquesta situació, també tenim present la realitat de les dones que pateixen violència masclista i dels seus fills i filles. És per aquest motiu que estem treballant amb la xarxa de recursos local contra la violència masclista.
Des de l’Ajuntament estem distribuint les targetes moneder adreçades a les famílies d’alumnat amb beques de menjador escolar per garantir la seva correcta alimentació en aquest període de confinament pel coronavirus. També oferim suport psicològic telefònic i telemàtic.
També hem pres mesures econòmiques per ajudar als nostres comerciants i a la ciutadania per la situació provocada pel coronavirus, amb l’ajornament del pagament d’impostos, taxes i canons municipals i no cobrarem els serveis que no es puguin realitzar.
A més, estem en contacte amb les entitats del nostre municipi i ens fem ressò als nostres mitjans de comunicació, com Ràdio Abrera, de les diferents iniciatives que les associacions estan realitzant per dinamitzar i animar la població confinada a casa, mitjançant les xarxes socials i des dels balcons dels seus domicilis cada vespre.

Agraïm la tasca realitzada pels nostres professionals de Seguretat Ciutadana, Serveis Socials, Brigada,

OAC, Comunicació i a tots els departaments de l’Ajuntament que continuen treballant per donar informació de forma continuada, atenció i servei a la nostra ciutadania en aquestes circumstàncies.
A tots els departaments de l'Ajuntament.
Si totes i tots fem el que hem de fer, superarem aquest desafiament. Entre totes i tots treballem en la prevenció i contenció del coronavirus. A Abrera, ens quedem a casa!

 

  • Llegiu el comunicat a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina i fent clic aquí . També el podeu sentir a l'àudio que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

La sessió ordinària del Ple Municipal  s'ha realitzat per videoconferència i s'ha retransmès en directe per Ràdio Abrera, en el 107.9 de la FM i també per Internet a radioabrera.cat. Podeu tornar-lo a escoltar en la secció A la Carta del web i fent clic aquí.

 

Consulteu totes les notícies publicades en aquest web municipal relacionades amb el coronavirus fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00