Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Avís neu 25-03-20

PROTECCIÓ CIVIL

25/3/2020

El Servei Meteorològic activa un avís per risc de neu per demà dijous que afecta Abrera i es recomana reduir al màxim els desplaçaments permesos

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per risc de neu i fred que durant la jornada de demà dijous afecta Abrera i la resta de municipis del Baix Llobregat Nord. La cota de neu oscil·larà entre els 400 i 600 metres en general, tot i que en moments de xàfec es situarà localment per sota. Es recomanan no sortir de casa i reduir al màxim els desplaçaments permesos.Davant d'aquesta situació, des del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es recorden una sèrie de recomanacions en cas de nevades i temperatures molt  baixes:

 

Si sou a casa o en un edifici
Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.
A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics.

En cas de nevada, col·laborar en la neteja de les voreres de davant de casa i dels camins d'accés a casa a les zones rurals. I en cas que hi hagi neu acumulada als terrats, terrasses o balcons, retirar-la sense abocar-la a la via pública.

Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques.

 

Si heu de sortir al carrer

Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons.

Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.

 

En cas d’agafar el cotxe

Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit i les restriccions decretades per l'Estat d'alarma. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes i evitar circular de nit.

També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

 

Consells de conducció en cas de neu
Conduir amb velocitat moderada.
No utilitzar les marques deixades per altres vehicles.
Posar les cadenes.
Encendre els llums d'encreuament i els de boira.
No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat.
Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud.
Desaccelar sense frenar.
Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 

 

Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta.
No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.

 

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera i Protecció Civil us demanem que extremeu les mesures de protecció. 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00