Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Us informem de la mesura adoptada pel Govern d'establir una moratòria en el pagament del lloguer del parc d’habitatges de la Generalitat

ACCIÓ SOCIAL

20/3/2020

El Govern ha impulsat una moratòria en el pagament del lloguer del parc d’habitatges de la Generalitat adreçada a les famílies més vulnerables

Aquesta mesura vol protegir les famílies més vulnerables davant la situació d’excepcionalitat i emergència provocada per la pandèmia del coronavirus SARS-COV-2, tot reduint l’impacte econòmic que puguin tenir. La moratòria en el pagament del lloguer s’adreça a totes i tots els arrendataris d’habitatges i locals comercials, que siguin persones físiques, del parc d’habitatges administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 

 

Es calcula que aquesta moratòria, que s’allargarà mentre duri la situació d’excepcionalitat, podrà beneficiar més de 20.000 famílies. Així, se suspèn la facturació corresponent al mes d’abril dels contractes de lloguer inclosos en aquesta mesura. Les rendes no satisfetes mentre duri la moratòria, es facturaran durant 12 mesos de forma dividida, en els successius rebuts mensuals una vegada acabada la situació d’excepcionalitat.

 

En el cas de que l’estat d’excepció s’allargués més enllà del mes d’abril i, en funció de com evolucioni la pandèmia i de quina sigui la situació social i econòmica que se’n derivi, es detallarà el desplegament d’aquesta mesura per la resta de les mensualitats i com es fraccionarà el retorn d’aquestes rendes.

 

De la mateixa manera, un cop passada la situació d’excepcionalitat, s’analitzarà si hi ha situacions de vulnerabilitat sobrevinguda per a les quals calgui impulsar noves mesures.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00