Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Roda de premsa Pedro Sánchez 17.03.20
 • Roda de premsa Pedro Sánchez 17.03.20
 • covid19

  + 8

 • LMS i eConsulta
 • Zona de jocs infantils tancades per prevenció i contenció del Coronavirus SARS-COV-2
 • Qüestionari restriccions Coronavirus. 15 de març de 2020
 • Questionari sobre preguntes del Coronavrius. Protecció Civil. 15 de març de 2020
 • Regidoria de Comunicació. Ajuntament d'Abrera
 • Què és el Coronavirus (català)
 • Com us heu de rentar les mans correctament
 • Coronavirus

ACTUALITZACIÓ. 13.30 H

18/3/2020

El Consell de Ministres prorroga durant un any la validesa dels DNI que caduquin a partir de la declaració de l'estat d'alarma, el 14 de març

Amb aquest decret, el Consell de Ministres ha declarat la pròrroga per un any, fins al 13 de març de l’any 2021, la validesa del Document Nacional d'Identitat (DNI) de les persones majors d'edat titulars d'un document que caduqui des de la data d'entrada en vigor del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

 

També s'indica que la pròrroga de la validesa dels DNI permetrà que puguin renovar-se, d'acord amb el procediment actual, els certificats reconeguts incorporats al mateix per igual període.

 

Reforç del govern espanyol del pla de xoc econòmic pel coronavirus SARS-COV-2

D'altra banda el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el dimarts 17 de març passat la mobilització de prop del 20% del PIB, 200.000 milions d'euros, a través d'un Reial decret llei que posa en marxa mesures per a protegir i fer costat a famílies, treballadors, autònoms i empreses. Aquesta injecció econòmica passarà a distribuir-se en 4 blocs:

 • En el primer apartat es destinaran 600 milions d'euros al finançament de prestacions bàsiques dels corresponents serveis socials de les comunitats autònomes i ens locals, amb especial atenció a l'assistència domiciliària a persones grans i dependents. A més, s'amplia la protecció als subministraments d'energia i d'aigua, garantint els serveis públics essencials. Com a novetat, també es garanteixen els serveis de telecomunicacions. Tot això per a les famílies vulnerables. També es garanteix el dret a l'habitatge de les persones amb més dificultats. Per a això s'estableix una moratòria en el pagament de les quotes de les hipoteques per als deutors hipotecaris en situació d'especial vulnerabilitat que vegin reduir-se els seus ingressos. 
 • El segon bloc de mesures reforça la protecció a l'ocupació per a evitar que una crisi temporal com l'actual tingui un impacte negatiu permanent sobre el mercat de treball. Per a això el Govern ha acordat que:
  - Els treballadors assalariats puguin adaptar o reduir la seva jornada de treball, fins i tot fins a un 100%, per a fer front a les necessitats de conciliació i cura derivades d'aquesta crisi.
  - S'estableix el teletreball com a mesura de flexibilitat principal, quan les circumstàncies ho permetin.
  - Es promouran els ajustos temporals de plantilla a través de la flexibilització dels Expedients Temporals de Regulació d'Ocupació. Aquests ERTE causats per la crisi del coronavirus seran considerats de força major i els treballadors tindran dret a la prestació contributiva per desocupació, encara que no compleixin el requisit de cotització prèvia exigit. El cobrament d'aquesta prestació no els computarà a l'efecte del cobrament posterior de la prestació per desocupació.
  - En cas d'ERTE, es dispensarà a l'empresari de l'aportació empresarial de les quotes de la Seguretat Social. Per al col·lectiu d'autònoms es flexibilitzarà l'accés al cessament d'activitat perquè puguin cobrar amb rapidesa una prestació en cas de dificultat econòmica.
 • En tercer lloc es troba l’assegurament de la liquiditat de les empreses perquè puguin mantenir-se operatives amb l'objectiu que un problema de liquiditat no es converteixi en un problema de solvència. Per això s'ha aprovat la creació d'una línia d'avals i garanties públiques per un valor de fins a 100.000 milions d'euros. L'Estat, però, serà el garant d'aquestes operacions. A més, s'aproven línies d'avals addicionals de 2.000 milions d'euros per a les empreses exportadores amb mecanismes àgils, afavorint especialment a les petites i mitjanes empreses. D'altra banda, les Administracions Públiques ajudaran a les seves empreses contractistes per a mitigar les conseqüències d’aquesta crisi en els contractes del sector públic. S'establirà un règim específic de suspensió de contractes públics, amb ampliació de terminis i compensació de salaris. Per a donar suport al sistema productiu i empresarial, el Govern també reforma la normativa sobre inversions exteriors, per a impedir que empreses de països de fora de la Unió Europea puguin assumir el control d'entitats espanyoles en sectors estratègics.
 • I per últim el Govern també es compromet amb el reforç de la recerca científica per al desenvolupament d'una vacuna o una cura pel coronavirus SARS-COV-2. Per aquest motiu es dedicaran 30 milions a la partida de recerca. 

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos! 

Atenció! Seguiu els canals de comunicació municipals per tenir tota la informació sobre la prevenció del coronavirus:

web abrera.cat
xarxes socials Twitter @AbreraInforma i Instagram @abrerainfo.
Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM i radioabrera.cat.
També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00