Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Previsió temps 3 de març de 2020

PROTECCIÓ CIVIL

3/3/2020

Des de l'Ajuntament d'Abrera es manté el Pla Municipal per risc de ventades en fase d'alerta

D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, des de l'Ajuntament d'Abrera es manté el Pla municipal per risc de vent en fase d'alerta.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya va emetre ahir dilluns un avís per fort vent que va afectar el municipi i la resta de municipis del Baix Llobregat Nord. Durant aquesta tarda i nit, l'episodi de vent es donarà principalment a les comarques del Pirineu i Prepirineu, Ponent, Catalunya Central, Plana de Vic, Litoral i Prelitoral central i Litoral de Tarragona, amb una major incidència a les comarques de l’Anoia, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. El vent bufarà de component nord i oest. Es podran superar ratxes de vent de 72 km/h.


Per demà dimecres, les comarques més afectades seran les del Baix Llobregat, Pirineu i Prepirineu, Catalunya central, Litoral i Prelitoral de Tarragona, Vallès Occidental i Terres
de l’Ebre. El vent bufarà de component nord i oest. Es podran superar ratxes de vent de 90 km/h.

 

Des de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es recomana molta precaució i seguir aquests consells davant la previsió de vent.

 

A casa
Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

Si heu de conduir
Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera i Protecció Civil es demana que extremeu les mesures de protecció davant el risc de ventades.

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00