Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • A Abrera commemorarem el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i serem seu del projecte  “100tífiques"
  • Taller La ciència és femenina. A Abrera commemorarem el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i serem seu del projecte  “100tífiques"

IGUALTAT

11/2/2020

A Abrera es commemora avui 11 de febrer el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència amb un taller a la biblioteca i el projecte “100tífiques"

Avui dimarts 11 de febrer és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i Abrera serà una de les seus del projecte “100tífiques”, una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Barcelona Institute for Science and Technology. I a la Biblioteca Josep Roca i Bros es realitzarà el taller infantil "La ciència és femenina".

 

A més s’oferiran més de 150 xerrades divulgatives simultànies per part de més de 180 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats, mobilitzant més de 15.000 alumnes de sisè de primària i 1r d’ESO, amb la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament d'Abrera. Així, una d’aquestes xerrades es farà a Abrera, concretament a la Sala Municipal a partir de les 11.30 h, i anirà a càrrec de l’enginyera informàtica Pilar Mengual. L’activitat s’ha coordinat amb en Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat Nord i comptarà amb l’assistència de l'alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Voltrera d’Abrera i l'alumnat de 1r d'ESO de l'Institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat.

 

Els objectius de “100tífiques” són:

  • Fomentar l’impuls de vocacions científiques i/o emprenedores entre les nenes.
  • Potenciar la connexió i interacció de científiques i ciutadanes, tot vertebrant accions bidireccionals.
  • Impulsar vincles i dinàmiques col·laboratives entre científiques del sistema públic i del privat, així com amb altes directives d’empresa i prescriptores de les polítiques públiques.

 

Taller infantil “La ciència és femenina”

A banda de la conferència “100tífiques”, des de la Biblioteca Josep Roca i Bros (Federico Garcia Lorca, 17) s’ha programat un taller infantil per a nenes i nens a partir de 8 anys que porta per títol “La ciència és femenina”. Es farà dimecres, a dos quarts de sis de la tarda i serà un taller per descobrir dones científiques i experimentar reproduint alguns dels seus descobriments o invents.

 

Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a la biblioteca. 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00