Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Avís vent-neu-pluja

PROTECCIÓ CIVIL

21/1/2020

L'Ajuntament d'Abrera activa en fase d'alerta els plans per risc de ventades i pluja intensa

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es se'n poden derivar, Protecció Civil d’Abrera ha posat el seu pla per risc de forts vents i pluges intenses en fase d’alerta. Les precipitacions de l’episodi de pluja i vent s’estendran durant tota la jornada d’avui i fins la propera matinada, on es preveu que comencin a remetre.

Segons han informat fonts de la Policia Local d’Abrera, durant el matí s’han registrat algunes incidències de tipus lleu, sent la més destacable la caiguda d’un arbre al Passeig de l’Església. I des de l’Ajuntament s’està treballant per mantenir la seguretat de la ciutadania al municipi.

Per això, des del Departament de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera i Protecció Civil es demana extremar les mesures de protecció que podeu consultar als webs abrera.cat i radioabrera.cat. Es demana tenir especial cura d’apropar-se als marges del riu Llobregat guals, torrents i rieres d’Abrera, es recomana reduir la mobilitat i evitar els trajectes si no són necessaris per possibles afectacions a les vies i evitar realitzar accions a l’aire lliure, en parcs i jardins i a l’entorn natural.

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.

 

A continuació detallem els consells a tenir en compte en cadascun dels casos:

 

Consells en cas de ventades

A casa: Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior: Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

Consells en cas d'inundacions

Abans de que comencin les pluges: És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció. Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

Un cop comencin les pluges s’aconsella: No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00