Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Avís vent-neu-pluja

PROTECCIÓ CIVIL

20/1/2020

L'Ajuntament d'Abrera activa en fase de pre alerta els plans per risc de ventades, pluja i neu

Davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que es poden derivar, des del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera s'activen en fase de pre alerta els plans per risc de ventades, pluja i neu.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, durant les properes hores es podrien registrar a Abrera i la resta de municipis del Baix Llobregat Nord situacions de risc per forts vents que poden superar els 100 quilòmetres per hora, nevades en cotes inferiors als 200 metres i acumulació d'aigua per intensitat de pluja.

Davant d'aquestes previsions, des del Departament de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera i Protecció Civil es demana extremar les mesures de protecció davant el risc de ventades. Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.

 

A continuació detallem els consells a tenir en compte en cadascun dels casos:

 

Consells en cas de ventades

A casa: Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior: Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

Consells en cas de nevada

Si sou a casa o en un edifici: Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats. A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics. En cas de nevada, col·laborar en la neteja de les voreres de davant de casa i dels camins d'accés a casa a les zones rurals. I en cas que hi hagi neu acumulada als terrats, terrasses o balcons, retirar-la sense abocar-la a la via pública. Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques. I no treure les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

Si heu de sortir al carrer: Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons. Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.

En cas d’agafar el cotxe: Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols. També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

Consells de conducció en cas de neu: Conduir amb velocitat moderada. No utilitzar les marques deixades per altres vehicles. Posar les cadenes. Encendre els llums d'encreuament i els de boira. No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat. Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud. Desaccelar sense frenar. Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 

Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta. No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.

 

Consells en cas d'inundacions

Abans de que comencin les pluges: És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció. Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

Un cop comencin les pluges s’aconsella: No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00