Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • de Territori i Sostenibilitat
  • de Territori i Sostenibilitat
  • de Territori i Sostenibilitat

MEDI AMBIENT

20/12/2019

El proper diumenge a les 10:30 h es lliuraran les autoritzacions de les persones alimentadores de colònies controlades de gats de carrer

L’acte es durà a terme al Casal de la Masia de Can Vilalba i a la seva cloenda hi haurà una xocolatada popular. L'objectiu d'autoritzar persones com a alimentadores és millorar el benestar animal, afavorir les colònies controlades, tenir un cens, assegurar la salubritat en les àrees públiques i treballar per la convivència respectuosa entre la ciutadania i els animals.

Les persones alimentadores són les úniques que poden fer aquesta funció ja que, segons la normativa, resta prohibit alimentar qualsevol animal a la via pública. 

Les persones acreditades, entre d'altres funcions, han d'alimentar i supervisar la colònia, donar als animals pinso sec o fresc –en cap cas, carn crua o cuita, restes de menjar, llet de vaca o llaunes– i aigua fresca a diari, en els menjadors i abeuradors reutilitzables o reciclables i retirar el menjar un cop els animals hagin acabat, per evitar la proliferació de plagues. També han de netejar els excrements per evitar riscos sanitaris, determinar la quantitat d'animals que integren la colònia i comunicar a l'Ajuntament possibles incidències. En la mesura del possible, s'ha de donar el menjar sempre a la mateixa hora.

L'Ajuntament és el responsable del correcte manteniment de les colònies de gats, un model que permet eliminar les molèsties que puguin provocar els animals i que redueix el riscos sanitaris gràcies al sanejament de l'espai on habiten, evita les superpoblacions i millora la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania amb què conviuen.

 

El mateix diumenge, d'11:00 a 12:30, es destinarà un espai per censar als animals de companyia. Les persones que vulguin podran censar als seus animals, per això hauran de portar còpia del DNI del propietari/a, de la cartilla de l’animal i del document del xip.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00