Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera
  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera
  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera

    + 1

  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera

AJUNTAMENT D'ABRERA

20/12/2019

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA d'Abrera

L'acte ha comptat amb la presència de l'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, del conseller Damià i del director de l’ACA, Lluís Ridao que han visitat el nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que esdevindrà un espai de referència en el control de la qualitat de les aigües. Amb una inversió superior als 1,8 milions d’euros, els treballs han permès integrar en un únic espai els laboratoris analítics de l’ACA, que fins ara es trobaven dividits en dos espais, Barcelona i Abrera, millorant l’operativitat i la coordinació de les activitats analítiques. Les obres, per tant, s’han centrat en ampliar l’espai, millorar la seva funcionalitat i poder acollir un major nombre de treballadors.

 

Més de 16.000 mostres anuals

El nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua, que està ubicat dins del recinte de la potabilitzadora que gestiona ATL a Abrera, analitzarà més de 16.000 mostres anuals, de les quals s’analitzen 428.000 paràmetres, amb l’objectiu de vetllar per l’estat de les masses d’aigua, les mostres preses a establiments industrials i depuradores, així com a la xarxa de proveïment Ter Llobregat. La facturació anual de totes aquestes analítiques es podria quantificar en 4,5 milions d’euros.

 

Les noves instal·lacions serviran, principalment, per optimitzar l’activitat analítica de l’ACA, al mateix temps que obre la porta a investigar sobre contaminants emergents i abordar els nous reptes en la gestió de l’aigua en un context d’emergència climàtica. Actualment, el laboratori analitza més de 500 contaminants diferents.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00