Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • avís vent 13.12-19

PROTECCIÓ CIVIL

13/12/2019

L'Ajuntament d'Abrera activa el Pla de protecció municipal per risc de fortes ventades en fase d'alerta

L’Ajuntament d’Abrera, des del Departament de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, ha comunicat que davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya i les fortes ratxes i cops de vent que s’estan registrant al municipi, s’ha activat el Pla de protecció municipal per risc de fortes ventades en fase d'alerta.

En aquest sentit s’ha demanat als centres educatius i esportius que restringeixin les seves activitats programades a l’aire lliure. A causa del vent, la Pista de Gel del Parc de Can Morral romandrà tancada aquesta tarda, i s'han suspès activitats a l'aire lliure tant d'esport, cultura, i la cantada de nadales a l'Ernest Lluch. I també s'ha activat el Cos de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil d'Abrera.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos que afecten Abrera i la resta de municipis del Baix Llobregat Nord, amb ratxes que poden arribar als 100 quilòmetres per hora. Davant d'aquesta situació, des dels Departaments de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es demana extremar les mesures de protecció davant el risc de ventades i es fan algunes recomanacions:

 

A casa
Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

Si heu de conduir

Consulteu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres. Informeu-vos prèviament de l'estat de la xarxa viària trucant al telèfon d'informació al ciutadaà 012 o a la web del Servei Català de Trànsit. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

Cal alentir la marxa per poder manternir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00