Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Previsió meteorològica, 9 i 10 de desembre

PROTECCIÓ CIVIL

9/12/2019

S'activa el pla VENTCAT per risc de forts vents

En base a les previsions meteorològiques i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, Protecció Civil ha activat el Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'alerta.

 

Les previsions de vent es mantenen de forma generalitzada, però des d'avui al matí i fins a les 19:00 h augmenta la probabilitat de superació de llindar a la zona del Camp de Tarragona i Catalunya Central.

 

Les ratxes de vent són de component nord i oest i poden ser superiors als 20m/s, amb una distribució geogràfica dins la zona avisada de caràcter extens, és a dir, que pot afectar-ne entre un 30 %i 70% del territori.

 

A partir de les 19:00 h l'episodi de vent disminueix excepte a zones del Pirineu i Prepirineu, on anirà a la baixa a partir de la mitjanit. A cotes elevades i a la zona del Baix Camp bufarà el vent amb menor intensitat fins demà al matí.

 

Us recomanem els següents consells davant la previsió de fort vent:


A casa
Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera i Protecció Civil us demanem que extremeu les mesures de protecció davant el risc de ventades.

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00