Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • AVÍS VENT I PLUJA 04-12-19

PROTECCIÓ CIVIL

4/12/2019

Continua la situació d'alerta per risc de forts vents i acumulació d'aigua que es mantindrà fins dijous al matí

En base a les previsions meteorològiques i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, Protecció Civil continua amb el Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) activat i s'ha activat també el Pla Especial d'Emergències per Inundacions (INUNCAT) per risc d'acumulació d'aigua.

Des dels departaments de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es recorden els següents consells davant la previsió de fort vent:

A casa
Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

 

Consell d’Autoprotecció per risc d’inundacions

 • Evitar realitzar activitats a prop del riu Llobregat mentre duri l’avís de desembassament.
 • No realitzar activitat ni deixar els cotxes aparcat a prop de rieres, guals i accessos a la llera. 
 • Mantenir-vos informats per ràdio de l’estat del riu. 
 • Si us sorprenen a l'exterior: en un lloc urbanitzat busqueu refugi dins d'un edifici segur i tanqueu bé les portes i les finestres; i al camp, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.
 • Quan circuleu amb el vostre vehicle allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.No travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.
 • Si heu de travessar un bassal gran d'aigua avanceu molt a poc a poc amb una velocitat curta per evitar que l'aigua esquitxi el motor i es pari. Després d'haver passat comproveu diverses vegades que els frens del vehicle funcionen bé.
 • Si el cotxe comença a flotar i a ser arrossegat, sortiu-ne immediatament. Els ocupants que es queden a dins, sovint no sobreviuen.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera i Protecció Civil es demana extremar les mesures de protecció davant el risc de ventades i possible acumulació d'aigua. Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00