Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • LLaç Dia Mundial de la Sida

SALUT I BENESTAR/JOVENTUT

29/11/2019

L'Ajuntament d'Abrera dóna suport a la commemoració del Dia mundial de lluita contra la sida l'1 de desembre

Des de fa més de 30 anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Des de l'Ajuntament d'Abrera es recorda per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. Enguany, des del Departament de Salut i Benestar es promou un manifest conjunt de diverses administracions i entitats sota el lema “Ni estigma ni discriminació!" amb el que es denuncia la vulneració de drets de les persones seropositives que pateixen desigualtats en l’accés al mercat laboral o a l’habitatge, entre d’altres, fent una crida a un Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH. 

Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. La desinformació condueix a la discriminació, a l’empitjorament de la nostra salut i la dels altres i a un empobriment com a societat. El dret a viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH, ve acompanyat del deure de treballar per aconseguir-ho. Aprofitem aquesta commemoració per reflexionar i afegir-nos a un esforç conjunt que ens doni respostes per a totes les persones.

Per això cal intensificar esforços per monitorar l’evolució de l’epidèmia, per implementar la prevenció combinada, per garantir que totes les persones infectades coneguin el seu estat serològic, per assegurar el tractament precoç i una atenció integral de qualitat i centrada en l’individu, per protegir les persones més vulnerables, per augmentar l’eficiència en la prestació de serveis i per eliminar l’estigma i la discriminació associada al VIH. Tothom és necessari per donar un salt endavant, accelerar la fi d’aquesta epidèmia i construir una societat
sense VIH.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00