Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • La biblioteca Josep Roca i Bros commemora l’Any Pàmies amb una exposició i una tertúlia literària
  • La biblioteca Josep Roca i Bros commemora l’Any Pàmies amb una exposició i una tertúlia literària

ACCIÓ CULTURAL I MEMÒRIA HISTÒRICA

19/11/2019

Fins el dijous 5 de desembre la Biblioteca Josep Roca i Bros acull l'exposició Teresa Pàmies “Tot és en els llibres”

L'exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació de la Generalitat.

 

Tertúlia literària

També a la Biblioteca Josep Roca i Bros, el dimecres 27 de novembre, a les 18 hores, es realitzarà la tertúlia al voltant del llibre "Si vas a París, papà..." de Teresa Pàmies, amb Montse Barderi, comissària de l'Any Teresa Pàmies de la Institució de les LLetres Catalanes.

 

 

Any Teresa Pàmies

Fa 100 anys va néixer la que molta gent ha definit com la gran cronista d’una època, com la memòria viva de la nostra història, però, com ens recorda Teresa Pàmies, “de memòria, cadascú té la seva”. Tot i que ella mateixa es qualifiqués com a cronista al rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, només cal obrir un llibre seu per veure que ens porta més enllà del reportatge, la crònica o el llenguatge periodístic. I és que la literatura no és només sinònim de ficció.

Capacitat d’anàlisi, autocrítica, intel·ligència, humor, un vocabulari ric i precís, una veu personal i única... Són alguns dels aspectes que podem trobar, avui, amb una descoberta o relectura de les seves obres. I principis: compromís polític amb la llengua, el país, l’antifeixisme, el progrés social. En definitiva, una literatura compromesa com a eina d’informació, memòria i crítica.

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00