Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • marxa vs violència de gènere
  • abrera contra violència gènere

IGUALTAT, FEMINISMES I LGTBIQ+

5/11/2019

Ja estan obertes les inscripcions per participar en la III Marxa Contra la Violència Masclista d'Abrera del proper diumenge 24 de novembre

El proper diumenge 24 de novembre tindrà lloc la III Marxa Contra la Violència Masclista d'Abrera. A les 9.30 h es farà una concentració davant de l’Ajuntament d’Abrera (plaça de la Constitució,1) i posteriorment s’iniciarà la caminada pels carrers del municipi.

 

Les inscripcions són gratuïtes i obertes a tothom i es poden formalitzar:

  •  A les dependències d’Acció Social (c. Major,3)

Dimarts 5 i 12 de novembre i dimecres 6 i 13 de novembre en horari de 9.30 h a 13.30 h i de 16.00 h a 19.00 h.

Dijous 7 i 14 de novembre i divendres 8 i 15 de novembre de 9.30 h a 13.30 h.

  • Al Punt d’Informació Juvenil La Garsa (Pl. del Rebato,1)

De dilluns 11 a divendres 15 de novembre de 17.00 h a 20.00 h.

 

Cada persona podrà realitzar un màxim de 4 inscripcions i cada inscripció inclou un tiquet per a una samarreta (fins a exhaurir-ne existències) i un altre per a un entrepà. Des de l’organització de la marxa s’informa que en cas de pluja el diumenge 24 de novembre, l’activitat es realitzarà al Gimnàs Municipal.

 

Actes per commemorar el Dia Internacional contra la violència masclista

La III Marxa Contra la Violència Masclista és una de les activitats organitzades des del Departament d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista que és el 25 de novembre.

 

Així, el proper dissabte 9 de novembre a les 22.00 h a l’auditori del Centre Polivalent es podrà gaudir del cabaret-musical “Akelarre” a càrrec de la companyia The Feliuettes, on ens interpel·len, ens pregunten i ens qüestionen el perquè i les essències del feminisme. A través de l’esperit nascut del cabaret més personal, personatges inesperats posaran en qüestió situacions quotidianes i no tan quotidianes, deformant-les amb un mirall ple de possibilitats.

 

El dilluns 11 de novembre a les 17 h a l’Hotel d’Entitats (plaça de les Escoles Velles, 1), l’Associació d’Abrera contra la Violència de Gènere oferirà el taller de confecció per decorar la plaça de Pau Casals per acollir el punt final de la III Marxa Contra la Violència de Gènere del proper 24 de novembre.

 

Dimarts 12 de novembre a les 18.00 h la directora del Servei d’Intervenció Especialitzada del Baix Llobregat Maria Jesús Rodríguez oferirà a la Casa de Cultura la xerrada “FAQ: Violències masclistes. Preguntes freqüents”, a la que es pretén oferir una resposta professional als interrogants que es generen a les relacions socials, les notícies en els mitjans de comunicació o les xarxes socials. Dimarts 19 de novembre es realitzarà una sessió formativa de perfil professional pel personal de l'Ambulatori d'Abrera en relació a l'abordatge de les violències masclistes; protocols, treball en xarxa i coordinacions, part de lesions, història clínica, entre d'altres.

 

Diumenge 17 de novembre de 12.00 h a 13.00 h es farà una vestida d’arbres violetes per part de les dones del taller de ganxet del Casal d’Avis a la zona de gespa del passeig de l’Estació. Decorarem de forma comunitària aquests arbres del passeig de l'Estació amb els dissenys de tonalitats violetes que les dones del taller de ganxet del Casal dels Avis han elaborat per la causa. Realitzarem un recital de lectures a càrrec d'Abrecedaris i comptarem també amb el cor de Gospel. Hi participa també l'Associació d'Abrera contra la Violència de gènere amb lectura de Manifest i realitzant el material per poder posar el nom de les víctimes mortals que el projecte commemora. Des de Ràdio Abrera col·laborarem amb aquest esdeveniment.

 

El proper dimecres 20 de novembre a les 18 h l’Associació contra la Violència de Gènere organitza el taller 'Jo Sóc, Jo Puc', a la Casa de cultura amb dinàmiques grupals d'apoderament i autoestima. 

 

D'altra banda l'associació també ofereix un taller per decorar la plaça de Pau Casals, on acabarà la marxa del dia 24 de novembre i es comptarà amb actuacions i la participació d'entitats junt amb lectura de manifest i enlairada de globus.

 

Divendres 22 de novembre, a les 17.00 h a la Casa de Cultura, s’explicarà el conta contes infantil “A cop de contes” a càrrec de Merxe París, de Mosaics Llibres. Una sessió de narració oral que recull diferents relats que tracten, de manera subtil i literària, les diferents formes de violència de gènere i com detectar-les i prevenir-les.

 

Dissabte 23 d’11.00 h a 14.00 h al gimnàs de l’Escola Francesc Platón Sartí es farà una classe oberta de defensa personal femenina a càrrec de l’instructor Gustavo Baco.

 

Diumenge 24 de novembre, a partir de les 9.30 h, es celebrarà la III Marxa Contra la Violència Masclista a Abrera amb batukada, lectura del manifest, enlairada de globus i la participació del Centre Excursionista d’Abrera, Protecció Civil, l’Associació d’Abrera contra la Violència de Gènere i Vive y Baila.

 

I finalment dilluns 25 de novembre, de 10.00 h a 14.30 h l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO de l’Institut Voltrera gaudirà del teatre fòrum “#1000 Likes” i “És de conya” a càrrec de Nus Cooperativa, a l’auditori del Centre Polivalent. I a partir de les 18.00 h, a la sala de plens de l’Ajuntament d’Abrera, tindrà lloc l’acte institucional del Dia Internacional contra la Violència Masclista, amb la presentació i projecció del video de l'activitat realitzada pel Dia Internacional de la Nena, la lectura del manifest a càrrec d’alumnes de l’Institut Voltrera i l’Associació d’Abrera contra la Violència de Gènere i actuació musical d'Abril Muntmy.

 

Continuen les activitats d’Igualtat

A més, durant el mes de novembre continuen les classes de hip hop per a dones els dilluns a les 19.30 h al Centre Polivalent, el taller d’escriptura per a dones els dimecres a les 19 h a la Casa de Cultura, i les classes de defensa personal femenina divendres i dissabtes al Pavelló Esportiu Municipal.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00