Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • avís pluja 21-10-19

PROTECCIÓ CIVIL

23/10/2019

El Cecat alerta de possibles inundacions a zones properes al riu per l'augment destacable del seu cabal durant les darreres hores

Encara durant aquest matí es mantenen els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya per risc de pluja intensa i acumulació d'aigua que poden afectar Abrera i la resta de municipis del Baix Llobregat Nord, i el departament de Protecció Civil de la Generalitat manté activat el pla d'emergències per inundacions Inuncat.

 

El CECAT, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha comunicat que segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua, el cabal del riu Llobregat ha agumentat de forma destacable al llarg de les darreres hores i podria comportar la inundació de zones properes al riu, així com a guals i a passeres i es poden poden produir desbordaments en zones baixes. Es preveu que aquesta situació es mantingui durant les properes hores al pas del riu Llobregat per diversos municipis, entre ells Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell i Sant Andreu de la Barca al Baix Llobregat Nord.

 

La llevantada està tenint greus conseqüències a diversos punts del territori català. A Abrera, segons han informat fonts de la Polica Local al llarg de la nit s’han registrat petites incidències com ara branques caigudes, acumulació d’aigua en aluns punts viaris i talls de llum puntuals.

 

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania  en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en els desplaçaments pels carrers i carreteres de les poblacions més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables i es recomana seguir els següents consells:

 

Abans de que comencin les pluges:

  • És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
  • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
  • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

 

Un cop comencin les pluges s’aconsella:

  • No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
  • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00