Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • avís pluja 21-10-19

PROTECCIÓ CIVIL

21/10/2019

S'activa en fase d’alerta el pla Inuncat davant la previsió de fortes pluges i acumulació d'aigua que poden afectar Abrera i el Baix Nord

Davant els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya per risc de pluja intensa i acumulació d’aigua a partir de la tarda d’avui dilluns i durant la jornada de demà dimarts que afecten Abrera i la resta de municipis del Baix Llobregat Nord, el departament de Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda en fase d’alerta el pla d'emergències per inundacions Inuncat. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions que podrien superar la intensitat de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i possibilitat d’acumulació d’aigua de fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores.

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania  en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en els desplaçaments pels carrers i carreteres de les poblacions més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables i es recomana seguir els següents consells:

 

Abans de que comencin les pluges:

  • És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
  • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
  • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

 

Un cop comencin les pluges s’aconsella:

  • No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
  • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00