Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Ajuntament d'Abrera

AJUNTAMENT

19/10/2019

Comunicat davant la sentència del Tribunal Suprem del 14 d'octubre de 2019

Els grups PSC, ERC, Abrera en Comú i Ad'A de l'Ajuntament d'Abrera recorden la necessitat de trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya. Lamenten la situació d’angoixa que la sentència pugui generar de manera individual i col·lectiva i encoratgen a què les mobilitzacions públiques es facin, com és costum al nostre municipi, de manera pacífica i des del respecte mutu.

Davant la sentència del Tribunal Suprem, donada a conèixer a la ciutadania el passat 14 d’octubre, els grups municipals PSC, ERC, Abrera en Comú i Ad'A volem manifestar el nostre ferm convenciment que el conflicte entre Catalunya i Espanya és de naturalesa política, motiu pel qual la condemna amb penes de presó per als polítics i líders catalans no afavoreix la resolució del conflicte.

En relació a la sentència, lamentem la situació d’angoixa que es pugui derivar a les persones individuals, les seves famílies i els sentiments col·lectius. I és per aquest motiu que entenem pugui haver rebuig, protestes i mobilitzacions; que són accions que s’emmarquen dins l’essència d’un estat democràtic. L’expressió pública de les opinions al voltant d’aquesta sentència es troben emparades per la llibertat d’expressió, i els drets de reunió i manifestació; i en aquest punt insistim en la necessitat que aquestes possibles expressions es duguin a terme sempre de manera pacífica, des del respecte, el civisme i la tolerància; actituds que sempre caracteritzen la societat abrerenca.

Durant aquests anys, ens hem sumat a diverses crides al diàleg i a la recerca de solucions polítiques; hem manifestat el nostre suport a iniciatives que plantejaven vies de solució des dels pactes i els acords; i hem defensat fermament els espais de diàleg i contrast d’arguments des del respecte i la tolerància que sustenten la cultura democràtica. És per això que, en la mateixa línia, demanem encetar un període de reflexió i d’assumpció d’acords que permetin retornar als espais de debat polític, on reconduir la situació des de l’honestedat. Considerem que al tractar-se d’un problema polític, la judicialització mai pot ser la solució del mateix.

Cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de les forces polítiques i socials.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00