Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ajuntament d'Abrera

VAGA 18-O

17/10/2019

Serveis mínims a l’Ajuntament d’Abrera amb motiu de la vaga general a Catalunya del 18-O

Davant la convocatòria de vaga general a Catalunya convocada per la Intersindical - CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC, l'Ajuntament d'Abrera ha fixat serveis mínims sense poder garantir fora dels especificats, el funcionament de cap altre servei.

Els departaments de l’Ajuntament que oferiran aquest divendres 18 d'octubre de 2019 serveis mínims per assegurar el seu funcionament són els següents:

  • Servei de l’Oficina d’Atenció Ciutadana encarregada del registre d’entrada i atenció al públic: 3 persones.
  • Servei de la Brigada: 2 persones pel servei de l’aigua.
  • Servei de Gestió de les Persones: 1 persona.
  • Serveis Econòmics: 2 persones amb signatura habilitada (Tresoreria i Intervenció).
  • Servei de Secretaria i contractació: 1 persona amb signatura habilitada (Secretaria).
  • Servei de Ràdio Abrera: 1 persona.
  • Servei de Territori i Sostenibilitat: 1 persona d’atenció al públic i 1 tècnic.
  • Servei d’Acció Social: 1 persona d’atenció al públic.
  • Servei de Promoció Econòmica: 1 persona d’atenció al públic.

Taller anulat al Casal de Joves

El taller d'Art 3 D que demà a la tarda s'havia de realitzar al Casal de Joves (pl. Rebato, 1) a les 16 h i a les 18 h no es podrà realitzar a causa dels talls de carretera previstos per la vaga d'aquest divendres.

 

Serveis Mínims de la Generalitat de Catalunya

La Generalitat també ha fixat serveis mínimis per avui que poden afectar els veïns i veïnes d’Abrera i que també repassem a continuació:

 

Transport

A metro, autobusos i tramvies de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat del 50% en les hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 17.00 a 20.00 hores) i del 25% la resta del dia. En el cas de Renfe, els serveis mínims seran del 33% dels trens durant tota la jornada. Per a la resta de transports de viatgers urbans i interurbans i per al servei d’autobús que uneix Barcelona amb l’aeroport del Prat, la Generalitat ha dictat que es garanteixi el 50% del servei habitual i sempre un mínim d’un desplaçament complet d’anada i tornada.

 

Educació

Pel que fa als centres educatius, a Abrera les escoles Francesc Platón Sartí, Ernest Lluch, Josefina Ibañez i l’Institut Voltrera per a les aules d’ensenyament infantil i primari, és a dir, de 3 a 12 anys, els centres han d’assegurar un docent per cada sis aules. Segons ha pogut saber Ràdio Abrera el transport escolar és previst que funcioni amb normalitat, tot i que es podria veure afectat per talls de carreteres.

En els casos d’educació especial, la proporció és d’un docent per cada quatre aules. I també s’estableix un terç del personal per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries. Mentre que a les guarderies o llars d’infants, com l'Escola Bressol Municipal Món Petit, s’ha de garantir el servei d’un terç de la plantilla.

 

Centres de salut

Als centres d’atenció primària la Generalitat, és al dir els ambulatoris d’Abrera, s’ha fixat un mínim del 25% del servei ordinari i els serveis d’urgència tenen l’obligació d’operar amb normalitat. En el cas de l’hospital de Martorell s’han de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital, així com el normal funcionament de les unitats especials, com la de cures intensives, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia i parts. També s’atendrà l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu, a criteri de la direcció mèdica.

I respecte a les farmàcies, aquestes operaran amb els mateixos números que en un torn de guàrdia i nit.

 

Residències i Centres de dia

Tots aquells centres pensats per a la cura de persones grans han de garantir el servei que habitualment prestarien en cas de dia festiu i als centres de dia els serveis mínims són d’un funcionament normal en el servei de restauració i del 50% en la resta de serveis.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00