Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • càncer de mama

SALUT/IGUALTAT

15/10/2019

Abrera commemora el Dia contra el Càncer de Mama amb xerrades, una exposició, la presentació d'un llibre i el Viatge Solidari

El proper dissabte 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama i a Abrera s’han organitzat diverses iniciatives tant des de l’Ajuntament com des de la junta local de l’Associació Espanyola contra el càncer com ara la presentació d’un llibre, una exposició i col•loqui, una xerrada i el ja tradicional viatge solidari.

La primera activitat tindrà lloc aquest dijous 17 d’octubre a les sis de la tarda a la Biblioteca Josep Roca i Bros (Casa de Cultura. Federico Garcia Lorca, 17), on l’escriptora martorellenca Rosa Grau presentarà el seu llibre de poemes il·lustrats “Tinc un bony al pit”, que va escriure mentre es feia el tractament del càncer de mama.

D’altra banda, des d’ahir dilluns i fins al divendres 25 d’octubre es pot visitar la Casa de Cultura l’exposició “L’orgull de l’absència” de la fotògrafa Judith Vizcarra que dissabte a les sis de la tarda, al mateix espai, oferirà un col·loqui. A l’exposició es mostra la transformació del cos extern de la dona, imposada per les circumstàncies d’una malaltia com és el càncer de mama, i d’una intervenció com la mastectomia.

També el dissabte 19 d’octubre, a la Casa de Cultura d’Abrera a les 19 hores s’ha programat una xerrada de salut sobre el càncer de mama a càrrec de la psicooncòloga Mireia Golobardes de l’Associació Espanyola Contra el Càncer – Catalunya Contra el Càncer. La xerrada porta per títol “Com fer front al diagnòstic de càncer de mama: acceptació i transformació del cos”.

I finalment, el diumenge 20 d’octubre, durant tot el matí al carrer del Rosers, davant el Casal d’Avis, des de la Junta d’Abrera de l’Associació Espanyola Contra el Càncer juntament amb els Vikingos del 600 organitzaran el ja tradicional “Viatge solidari” per recaptar fonts per la investigació de la malaltia. També es vendran productes de l’associació i tot el que es recapti es destinarà a la investigació del càncer de mama.

 

Campanya de perruqueries solidàries

A més, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Mama des de l’Ajuntament d’Abrera es dóna suport a una campanya de perruqueries solidàries per promoure la donació de cabell a través de l’Associació Marinada. Des de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+  s’ha enviat una carta a totes les perruqueries del municipi perquè s’hi adhereixin. Aquests centres recolliran el cabell i l’enviaran a l'associació d'autoajuda per a les dones amb càncer de mama Marinada per tal de poder confeccionar perruques. I és que és conegut que un dels signes més evidents de la malaltia és la pèrdua de cabell.

 

19 d'octubre. Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L'objectiu d'aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut, d'acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l'obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00