Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Nit Violeta 20-09-19
  • Abrera Municipi Feminista
  • Abrera diu Prou

IGUALTAT I FEMENISMES

18/9/2019

Abrera s'adhereix a la declaració de l'Estat d'Emergència Feminista i convoca tothom a una concentració divendres a les 20.30h davant l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Abrera, juntament amb l'Associació d'Abrera Contra la Violència de Gènere i Àmfora, s'ha adherit a la declaració de l'Estat d'Emergència Feminista, convocada per la Plataforma feminista d'Alacant. Així, convoquen a la ciutadania a participar en la concentració que tindrà lloc davant l'Ajuntament aquest divendres 20 de setembre a les 20.30 h portant llums i espelmes violetes amb l'objectiu de denunciar la situació de violència i vulneració de drets de les dones.

A més, a partir de les 19:30 h, a la plaça de la Constitució trobareu un Punt Lila d'informació on des del servei d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ i l’Associació d’Abrera contra la Violència de gènere atendran i explicaran a la ciutadania l'acte, amb material per tal de poder habilitar les llums dels telèfons mòbils i llanternes per fer-les violetes. I a les 20:30 h s'iniciarà la concentració amb les llums violetes. La façana de l'Ajuntament també s'il·luminarà del mateix color i restarà així tot el cap de setmana. Realitzarem la lectura del manifest oficial i es projectarà el vídeo que es va  realitzar l'any passat contra la violència masclista.

 

Suport a la declaració d'Estat d'Emergència

El Consell de Dones del Baix Llobregat també s'ha adherit a la declaració d'Estat d'Emergència Feminista, que compta amb el suport de desenes d'associacions de dones, sindicats i partits polítics.

Amb aquesta trobada es posa de manifest que l'any 2019 està sent especialment cruent pel que a la violència masclista. Més de 40 dones han estat  assassinades a tot l'Estat i continua augmentant la xifra de feminicidis i les denúncies per agressions sexuals.

També ha augmentat el nombre d'infants assassinats/des o que han quedat orfes per l'assassinat de les seves mares. Mentrestant, algunes administracions públiques llencen missatges culpabilitzadors i de negació de la violència patriarcal.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Abrera, l'Associació d'Abrera Contra la Violència de Gènere. Àmfora fan una crida a tota la ciutadania a participar en la la Nit Violeta. 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00