Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • S'activa l'alerta del pla Inuncat per pluges intenses que poden afectar Abrera i la resta del Baix Llobregat
 • S'activa l'alerta del pla Inuncat per pluges intenses que poden afectar Abrera i la resta del Baix Llobregat
 • S'activa l'alerta del pla Inuncat per pluges intenses que poden afectar Abrera i la resta del Baix Llobregat

PROTECCIÓ CIVIL

9/9/2019

S'activa l'alerta del pla Inuncat per pluges intenses que poden afectar Abrera i la resta del Baix Llobregat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase de d'Alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per la previsió de pluges intenses, que poden afectar el municipi d'Abrera i la resta de la comarca del Baix Llobregat, a partir d’aquesta tarda-vespre i tot demà.

Les pluges afectaran sobretot el litoral i prelitoral. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts a partir d’aquesta tarda i vespre. De matinada, les pluges podrien afectar amb més intensitat les comarques del litoral de Barcelona i Girona (Barcelonès, Maresme i Selva) i la resta de la meitat est de Catalunya amb menor afectació.
Durant el dimarts 10 de setembre, la previsió és de pluja també és intensa a molts punts del litoral i prelitoral al matí, i també a partir del migdia a la Catalunya Central i comarques de Tarragona i l’Empordà. 
Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. A més, no es descarta que es produeixi algun fenomen de temps sever, sobretot de matinada i al migdia de dimarts. Les pluges, sobretot les de la matinada i primera hora del matí, podrien provocar incidències i complicar la mobilitat a les comarques més afectades per l’avís, sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

Consells de prevenció

 

Des de Protecció Civil i l'Ajuntament d'Abrera es recomana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables, i tenir en compte les següents recomanacions:

 

Abans de que comencin les pluges:

 • És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
 • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
 • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

 

Un cop comencin les pluges s’aconsella:

 • No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
 • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
 • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també podeu contactar amb la Policia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00