Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Els Ajuntaments ens coordinem per donar una resposta unitària a Endesa. Foto: DIBA
  • L'alcalde, Jesús Naharro, i la regidora d'Acció Social, Giulia Mirto

ACCIÓ SOCIAL

5/9/2019

Els ajuntament catalans es coordinen i fan front comú a Endesa que reclama el 50% del cost del deute acumulat a les famílies en situació de vulnerabilitat

La reunió va tenir lloc el passat dimecres 4 de setembre a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i va comptar amb la presència de prop de 150 governs locals i entitats com l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Aliança contra la Pobresa Energètica, entre d’altres. L’Ajuntament d’Abrera és un dels consistoris que ha rebut aquest estiu la carta d’Endesa, que amenaça de tallar el subministrament de llum a les famílies el dia 1 d’octubre si el consistori no fa el pagament.

 

Els municipis s'han coordinat entre ells i volen donar una resposta unitària ja que no pagaran a Endesa i volen que es signi el conveni de forma inmediata. A banda consideren que la carta es va escriure amb un to inadequat i que es va enviar tot just quan els ajuntaments s’acabaven de constituir i en període estival.

 

Els ajuntaments exigeixen que Endesa retiri l’amenaça de tallar el subministrament l’1 d’octubre i s' amparen en la Llei aprovada al Parlament de Catalunya 24/2015, de Mesures Urgents per a Afrontar l’Emergència en l’Àmbit de l’Habitatge i la Pobresa Energètica. Aquesta llei estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió social, evitant el tall dels subministraments. Seguint aquesta llei, l’any 2017 es va presentar un conveni a Endesa, que la companyia elèctrica no va signar.

 

 

El 75% del deute que indica Endesa correspon majoritàriament a la demarcació de Barcelona, uns 15 milions d’euros. 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00