Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • 10è Concurs Iniciatives Empresarials
 • lliurament de premis del 8è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

PROMOCIÓ ECONÒMICA

19/8/2019

Les inscripcions per participar al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord continuen obertes

Els Ajuntaments d'Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, han obert la convocatòria del 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, convocat pel programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”. Fins el divendres 4 d’octubre de 2019 estarà obert el termini per inscriure-s’hi. La inscripció i documentació ha de ser lliurada als serveis d'atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatoria.


El concurs que té cinc categories, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

 

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén també incrementar la creació de noves empreses contribuint en el seu consolidament i enfortir d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostre comarca.


Categories i premis
En aquesta nova edició dels premis es proposen cinc categories diferents, enguany s’ha realitzat una modificació de les categories substituint la “Millor iniciativa empresarial promoguda per aturats de llarga durada” per la nova categoría “Millor parada de mercat”que detallem a continuació:

 • MILLOR EMPRESA EN CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL
  Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR COMERÇ
  Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR SERVEIS
  Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
 • MILLOR PARADA DE MERCAT
  Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
 • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI
  Premi de 3.000€ (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants de la següent manera):

   

  Centres d’ensenyament

  Alumnes participants

   

  Centre d’ESO

  500€

  Alumnes d’ESO

  500€

  Centre de batxillerat

  250€

  Alumnes de batxillerat

  750€

  Centre de cicles formatius

  250€

  Alumnes de cicles formatius

  750€

i publicació de les millors idees jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord). En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria.

 

Requisits dels participants
Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.
S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades.

 • MILLOR EMPRESA EN CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL
  Es valorarà la trajectòria de l’empresa en la creació de llocs de treball, des de la seva creació fins a l’actualitat. També es tindrà en compte la tipologia de contractes de persones assalariades i/o contractes mercantils (freelance) que estableixen una continuïtat en la trajectòria de l’empresa i la qualitat de les condicions de treball.
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR COMERÇ
  Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR SERVEIS
  Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
 • MILLOR PARADA DE MERCAT
  Es valorarà la parada de mercat de gestió municipal o gestió privada i el mercat sedentari i no sedentari setmanal.
 • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI
  Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logo de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Termini i lloc presentació candidatures
El termini de presentació de les candidatures es va obrir el 2 de maig de 2019 i finalitzarà el 4 d’octubre de 2019, la inscripció i documentació haurà de ser lliurada al registre general de l’Ajuntament corresponent.
Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents:
Els Centres Locals de Serveis a les Empreses revisaran la documentació presentada per registre i si s’hi observen defectes o bé omissions, podran donar un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació correcta.

Els tècnics assessors de cadascuna de les entitats organitzadores poden orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se al tècnic del seu municipi.

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”
El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.
Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00