Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Abrera participa! Forma part del Grup motor dels Pressupostos Participatius d’Abrera 2019!

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

14/8/2019

Des de l'Ajuntament d'Abrera es torna a engegar el procés dels Pressupostos Participatius 2019 i la constitució del Grup Motor pel període 2019 - 2022

 

Enguany les veïnes i veïns d’Abrera tornaran a proposar, debatre i decidir en els pressupostos participatius el destí de 200.000 € de la partida d’inversions (obres, mobiliari urbà, enllumenat públic, senyalització viària, clavegueram, vehicles, web, aplicacions informàtiques, equipaments d’edificis, etc.) i serà necessària la creació d'un nou Grup Motor per aquest exercici i pels propers pressupostos participatius municipals (2019 - 2022).

L'any 2018 es van encetar els primers Pressupostos Participatius d'Abrera, mitjançant els quals les ciutadanes i els ciutadans d’Abrera van presentar projectes i aquells que reunien els requisits establerts van passar a la fase de votació. Entre totes i tots es van triar i decidir els projectes que es van dur a terme. Va ser necessària la creació d'un òrgan participatiu (Grup Motor) que va dinamitzar i vetllar pel bon funcionament de tot el procés i que tenia vigència per aquest únic procés.

 

Grup Motor

És un equip de treball de persones, plural i obert, integrat per veïnes i veïns d’Abrera que s'inscriuran de forma voluntària (tant a títol individual com en representació de les nostres associacions) i representants de tots els grups polítics municipals.

 

El grup s’encarregarà de fomentar la participació ciutadana, garantirà i dinamitzarà els processos dels pressupostos participatius del període 2019 - 2022 i s’encarregarà de fer-ne el seguiment, revisar tot el procés i vetllar per la transparència i el bon funcionament. Tindrà un caràcter informatiu i consultiu, i convertirà les sessions en espais de deliberació i participació.

 

Obert a la ciutadania

El grup motor estarà format per ciutadanes/ciutadans a títol individual, membres designats per les associacions, el secretari municipal, l’alcalde i representants de tots els grups polítics amb representació municipal.

El nombre de representants de la ciutadania serà el següent:

  • 3 ciutadanes/ns a títol individual
  • 3 ciutadanes/ns en representació de les associacions i entitats

 

Com pots formar-ne part?

Si tens més de 16 anys i estàs empadronada/t a Abrera, presenta el “formulari d’inscripció al grup motor dels pressupostos participatius d’Abrera”, del dilluns 19 d’agost al diumenge 8 de setembre, al registre d’entrades de l’Ajuntament o a la seu electrònica del web municipal, facilitant les teves dades i contacte i manifestant la teva voluntat expressa de formar-ne part.

 

Si et presentes en nom d’una associació (inscrita al Registre d’Entitats Municipals), has d’aportar un certificat emès pel president en el qual s’acrediti la representació.

 

En cas que es presentin més candidatures que el nombre de places necessàries, s’assignaran mitjançant sorteig públic.

 

  • Formulari d’inscripció al grup motor dels pressupostos participatius d’Abrera 2019-2022 (feu clic aquí per descarregar el pdf)
  •  O podeu fer el tràmit via on-line a la seu electrònica 

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00