Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Deixalleria Municipal

MEDI AMBIENT

12/8/2019

Durant tot aquest mes d'agost es mantenen els horaris i serveis de la Deixalleria Municipal d'Abrera

Amb la finalitat d'oferir el millor servei i facilitar als veïns i veïnes l'ús de la recollida selectiva de residus a la Deixalleria Municipal, des de l’Ajuntament es manté  també durant aquest mes d'agost l’horari de la instal·lació, situada al carrer Sant Ermengol número, 15. Els horaris d’obertura de la Deixalleria Municipal són:

  • De dimarts a divendres de 10.00h a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h
  • Dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00

 

Es poden portar els residus que no es recullen en els contenidors habituals que trobem al carrer, com grans volums de paper i cartró, fustes, electrodomèstics, restes de poda, residus especials en petites quantitats, oli domèstic, entre d’altres.

Residus punxats
A més, des d'aquest any s'han ampliat els serveis que proporciona aquest instal·lació municipal. Els veïns i veïnes també poden portar xeringues, agulles, llancetes i punxants originats en qualsevol tractament domiciliari.

 

Per tal que la Deixalleria pugui acceptar aquests materials, és important que l’usuari o usuària capsuli o protegeixi adequadament les agulles, xeringues, llancetes i altres elements punxants amb el seu tap o caputxó. Després, cal dipositar aquests materials en un petit recipient rígid i estanc de plàstic (per exemple: una ampolla petita d’aigua o refresc).

 

Un cop a la deixalleria, l’usuari dipositarà aquests materials en un contenidor específic per a la recollida de residus sanitaris. Un cop lliurats, aquest tipus de residus seran eliminats per un gestor especialment preparat per a tal efecte. En cas de dubte, l’usuari trobarà indicacions detallades a l’espai web municipal o als díptics dipositats al CAP d’Abrera i als ambulatoris dels barris. 

 

Recollida selectiva
La Deixalleria és una instal·lació que permet fer una recollida selectiva de residus, per la seva posterior valorització, tractament i recuperació, d’aquelles fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.

Els ciutadans i ciutadanes hem de prendre consciència de la necessitat de fer ús de la Deixalleria municipal. D’aquesta manera es contribueix a la millora del medi ambient i de l'entorn.

Recordem que es poden deixar andròmines (mobles i trastos vells) el segon i últim dijous de cada mes al costat dels contenidors de recollida d’escombraries, sense obstaculitzar el pas.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00